Christenhuwelike

Word Christenhuwelike bedreig? Of is Christenhuwelike ‘n bedreiging vir Satan?

Ek dink beide!

Ek is tans besig met 31 Days of praying for your pastor’s wife van Revive our Hearts deur Nancy leigh De Moss.

Day 9
Pray that God will build a hedge of protection around her marriage, and that she and her husband will be aware of the potential of any improper relationships.
Pray that their family time will be protected.
Matt 19:6; Prov 31:11a; 2 Kor 10:4-5

Satan doen alles in sy vermoë om Christenhuwelike te kelder. Hy weet dat God die huwelik en die gesin geskep het as die basis, die beginpunt van alles en dat die gesin die sterkste band is wat daar is. As hy gesinne kan opbreek, wen hy groot in die afbreek van die Koninkryk. Daardeur skep hy onsekerheid wat maak dat mense op ander dinge as God fokus en in die proses mag hulle geloofslewe selfs verwater.

Predikante, pastore, sendelinge, werkers van God se huwelike is selfs meer in die spervuur. As Satan predikante se huwelike kan opbreek, wen hy net nog baie meer. Mense kyk op na hul predikante. Predikante is gesante van God. As hy ‘n predikant se huwelik kan afbreek, breek hy ‘n klomp gesag in die gemeente ook af.

Daarom kry predikantgesinne dit baie feller en moet hul baie sterker staan.

Voel jy as predikantsvrou vasgevang in jou gemeente, vasgevang in jou huwelik, vasgevang in jou man se beroep? Nee, ek is nie ‘n predikantsvrou en was dit nog nooit, daarom kan ek nie praat uit ‘n predikantsvrou oogpunt nie. Ek is wel al vir meer as 30 jaar getroud en oor 30 jaar is my huwelik ook al deur ‘n hele paar stampe en stote, net soos enige ander huwelik van 30 jaar! Enige persoon voel soms vasgevang in sy/haar omstandighede. Enige persoon mag dalk baie keer aan uitkomkans dink. Dis normaal!

Iemand stuur vir my ‘n stukkie uit ‘n boek. Dit gaan daaroor dat langlewendheid een van die mooiste dinge in ‘n huwelik is, iets is om te koester, iets om na te streef. Die persoon skryf so mooi dat daar tye kom dat ons uithouvermoë ons liefde oortref, dat ons voel of die liefde nie meer daar is nie, maar dat die uithouvermoë, die wil om dit te maak werk, dan die deurslag gee. Ongelukkig weet ek nie wie die skrywer is nie, maar hy skryf:

In marriage we must burn the ships – back-up plans don’t exist. 

Gaan jou huwelik deur ‘n storm? Voel jy na moed opgee? Bid daaroor. Fokus daarop. Fokus op dit wat jou na hom/haar toe trek, wat jou nog altyd by hom/haar gehou het. Onthou dat dit die storms is wat ons sterk maak, al is dit regtig nie lekker wanneer jy in die storm is nie. Maar as jy deur die storm byt, wil God juis vir jóú gebruik as getuie vir Hom, om ook ander wat in krisissituasies is, te help.

Staan by jou huweliksmaat soos nog nooit tevore nie. Hy/sy het jou nodig, meer as ooit. Ja, hy/sy is nie altyd maklik nie, maar hy/sy is goed vir jou. Bid die volgende 30 dae spesifiek dat God jou hart weer sag sal maak vir hom/haar. Konsentreer op sy/haar goeie punte, daar is baie. Bedien en dien die ander een in liefde en sien hoe word hy/sy weer klei in jou hande. Hy/sy is dalk ook onseker en weet tans nie waar hy/sy net jou staan nie. Verseker hom/haar onvoorwaardelik van jou liefde. Belê in jou huwelik soos nog nooit tevore nie. Ek belowe jy sal die vrugte daarvan pluk. Lees huwelikboeke, sommer vrystories ook, dit doen wondere.

Kom ons pas ons huwelike op soos nog nooit tevore nie.

Toortsie

English Blog Posts

Toortsie se Bantingboerekosboek Facebook page

Toortsie se  Facebook page

Finesse Blogger of the week

Finesse:  Koop tyd

Toortsie by Pinterest

Plaasakkomodasie by Riversdal, Wes-Kaap

Advertisements

About Toortsie

'n Flitsliggie wat oral inskyn, ook waar dit soms ongemaklik is... A Toortsie is a small flashlight, like a torch.
This entry was posted in Huwelik en Verhoudings, Motivering en Bemoediging and tagged . Bookmark the permalink.

13 Responses to Christenhuwelike

 1. travel460 sê:

  Hierdie stuk van jou is broodnodig. Toortsie. Met drie getroude dogters, elk in hul dertiger jare, besef ek maar alte goed die gevare van huwelike. Vir my lyk dit asof hierdie ouderdom die tydperk is wanneer huwelike die meeste in die spervuur is. Die tussen 30 en 40 jaar pappas en mamma. Ek bly op my knieë vir hulle en my kleinkinders. Asook vir hul vriendekringe wat dieselfde aanvalle ervaar.

  Like

 2. Ek dink dit is – Satan besef as hy die huwelik aanval val hy die hele gesinsstruktuur aan en so kan hy sy houvas op die mens behou – dank Vader ons God is groter en Hy is en bly in beheer, ek glo Hy werk in mense se harte om die waarde van die huwelik te sien.
  Maar ja, Satan (die brullende leeu wat daarop uit is om te vernietig) se aanval is groot en mense moet vasstaan in die behoud van die huwelik, wat vlg my die enigste voordelige instelling vir beide partye is indien hule verhouding op ‘n permanente rigting inslaan.

  Liked by 1 person

 3. Kameel sê:

  Dit is net genade wat hierdie huwelik nog staande hou. Dit was sataniese aanvalle vanaf die oomblik toe ek my lewe aan God gegee het.

  Like

 4. dromer777 sê:

  Reblogged this on Geloof droom skryf and commented:
  Hierdie is waar woorde en daar moet aan alle huwelike gewerk word.

  Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s