Lys van Afrikaanse Blogs

Ai, ek lees deesdae so min blogs, maar tog is dit lekker om ‘n slag ‘n lys bymekaar te maak van al die Afrikaanse Blogs (WordPress). In die ou dae toe ek begin het, kon ‘n mens by af.wordpress.com gekyk het. Daar het al die nuutste skrywes verskyn. En of Blik nog bestaan, is ek ook van onseker. Dankie, Una, jy het die vlammetie aangesteek wat aanleiding gegee het tot hierdie blog.

In hierdie lys het ek Afrikaanse blogs, ook blogs wat Afrikaans én Engels bevat, ook blogs van Afrikaanssprekendes wat in Engels skryf, ook van Engelssprekendes wat Afrikaans verstaan en by ons Afrikaanses lees, en dan wel ‘n paar oulike Engelse blogs wat ek volg. Jy is meer as welkom om oulike blogs wat jy volg, se skakels vir my in die kommentaar te sit. Ek sit dit graag by.

Abrie dink hardop

Adventuring into retirement

Alta Cloete

Always Anne

Amandaskrywer (Aduppie)

Annekind

Appeltjie

Be Blesstified

Begaafde kind Suid-Afrika

Bella la Vita

Binnekantoe

Bondelsgedages

Bontie se bloggery

Carmen Niehaus

Chessalee

Ciska Olivier

Cuppacinos en Latte

Daisy op die stoep

Dawid Brits

Dewetswild

Diakonos

Die lewe gebeur

Die lewegewer

Die venster

Dr Christa van Staden

Dr Eric Perry’s Blog

Dr Margaretha Montagu

Ek kan nie blog nie

Ekmyselff

Endless dreams and boundless imaginations

Enelda

Engelroeper

Fun with philosophy

Gerhard Scholtz se blog

Henry Meyer se blog

Hervormend

Hier blok ek

Hou van blou

Huilblog

I scrap 2

Jack Greeff Jnr

Kameel se gebabbel

Karin writes dangerously

Kekkelkoors

Koffiekuiers

Kouevuur

Kreukels en plooie

Kruger Theron Stories met Siel

Krummels en katkuite

Ilse Zietsman Blog

Leeshoekie

Letty-Ann se ervarings

Lief God grootliks

Loertoer

Lolla se goete

Lomi

Madeleine Venter

Medicine Mommy

Melanie Kroukamp

Met my hoed in my hand

Mevrou

Mnr Nel

My klaskamer

My silent voice/My stil stem

Natasja Franzen

Net ek

Net nog ‘n paar gedagtes

NG Kerk Nylstroom Oos

Nowathome

‘n Kruik vol jasmyn

Pajamas met sokkies

Penpunt

Perdebytjie se nes

Positief

Rusplekkies op my geloofspad

Safari Sunset

Sagte klippe

Sosiaal Digitaal

Tapestry of Thought

The DM

The travel lady in her shoes

Trommeltjie

Toortsie.com

Twee kinders later

Uit my pen

Una se gedagtes

SA Vryskutskrywers

Schalk Skryf

Seegogga se bloggie

Something over tea

Tannie Frannie

Virgo C

Vlindersag

Vuurklip

Wet and dusty roads

Woestynkind

Woordnoot

Woordwerke

Onthou, hierdie lys is nie in yster gegiet nie en kan gereeld aangepas word indien nodig. Sit vir my jou skakel in die kommetaar en ek sit dit by.

Toortsie

25 thoughts on “Lys van Afrikaanse Blogs

 1. Ah! Baie dankie hiervoor, Toortsie 🤗 Dit is ‘n lysie wat ek al lank voor soek hierdie. Toe ek begin blog het in 2015 het ek soms gewonder of ek nie dalk die enigste Afrikaanse blogger is nie 😅 Dankie ook vir die deel van my blog.

  Liked by 1 person

 2. Baie dankie vir die moeite met die lys. Ek volg ook:
  ciskaolivier.wordpress.com
  koffiekuiers.wordpress.com
  MsanKind.wordpress.com
  Boekwurm van die Boland (altacloete.wordpress.com)

  Liked by 2 people

 3. Baie dankie vir die lys van Blogs. Blik bestaan nog maar ek sien hulle het nie meer so baie WordPress blogs soos altyd nie. Jou beste manier om nou afrikaanse blogs te kry is om die etiketbladsye te volg. volg ook ‘n blog soos Sosiaal Digitaal by sosiaal.co.za vir nuus oor Afrikaanse musiek.

  Liked by 1 person

 4. Sjoe, jy het ons nou lekker bederf met so baie blogs – ek gaan beslis by ‘n paar inloer. Party dae wens ek om in my moedertaal te skryf … maar kyk, dan gaan daai klomp Camino stappers van oraloor die wereld darem nie gelukkig wees met my nie 😁.

  Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s