Publiseer van e-boeke

Nie dat ek al so baie ervaring hiervan het nie, maar omdat ek ‘n navraag hieroor gehad het. Soos ek reeds geskryf het, wou ek al vyf jaar gelede my eerste boek as e-boek doen en ek is nou nog steeds daarmee besig. In dié tyd het ek probeer om die Amazonpad te loop, maar ek dink ek was te moeg en te haastig toe ek probeer uitvind het hoe dit werk.

Smashwords is die e-boekwebwerf wat my op die ou end ‘gevang’ het. Ek kan hulle regtig aanbeveel. Hulle webwerf werk maklik en hulle instruksies is uitstekend. Al wat ‘n mens moet doen, is om die instruksies stap vir stap te volg. Hulle doelwit is beslis om skrywers te help om boeke professioneel aan te bied en te verkoop. Wat vir my ook oulik is van hulle, is dat kopers die e-boeke in verskillende formate kan aflaai: Epub, Mobi, pdf. Die boeke ondergaan sekere toetse en as dit aan al die kriteria voldoen, versprei Smashwords dit ook na die ander groot e-boekhandelaars. Dit is gratis om jou boek daar op te laai, maar as dit verkoop trek hulle hulle kommissie af. Jy het ook ‘n Paypal rekening nodig, want hulle betaal jou geld daarin.

My raad?

Skep vir jou ‘n rekening by Smashwords.com

Lees al die wonderlike handleidings wat hulle gratis aanbied:

a) How to publish and distribute an ebook with Smashwords

b) The secrets to Ebook publishing success

c) Smashwords Style Guide (volg letterlik stap vir stap)

d) Ebook marketing guide

Terloops, ek sien nou dat ek nog ‘n boek of twee het om te lees! Smashwords wil jou graag help om baie boeke te verkoop. Volg gerus hulle raad. Dit is nie so moeilik nie.

Mooi dag

Toortsie

Loer gerus by my profiel by Smashwords. Ek het reeds ‘n gratis Bantingsoetighede e-boek en die Goue Vroue het ook ‘n oulike e-boek geskryf wat ook gratis is.

24 thoughts on “Publiseer van e-boeke

 1. Dankie tog hiervoor, ek het my gedaan gesoek na hierdie plasing en was op pad om jou Inbox te raadpleeg toe ek nou hieroor struikel. Ek lees FA Venter se boek Die Keer Toe Ek My Naam Vergeet Het en ek het mos iets soortgelyks ervaar. Maar ek trek Blogger toe want die Block Editor laat my verbaliseer in F Majeur.

  Liked by 1 person

    1. Behalwe jou tyd wat daarin gaan, kos dit mos gelukkig niks nie en is dit dan die moeite werd om dit te doen. Ongelukkig is bemarking maar nodig. Ek vind dat elke keer wat ek hieroor skryf, tot verveling van seker baie, daar mense is wat die gratis e-boek aflaai. So dalk kan jy net altyd aan die onderkant van jou blog ‘n verwysing maak na jou boeke met skakels daarheen.

     Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s