Soveel vreugde

Kleinboeta is vier en ‘n halwe maand oud. Opvreetbaar dierbaar. Reageer as ‘n mens met hom praat. Ogies sien baie raak, gesiggie lag terug.

Maar kleinboeta was siek. Baie siek. Eers erge koors gehad en toe in die hospitaal beland vir ‘n hele vyf dae. Ons is bekommerd. Almal help bid.

Dinge werk mooi uit. Net toe kleinboeta en mamma ontslaan raak uit die hospitaal, moet pappa vir werksdoeleindes ‘n paar dae elders wees. Ouma gaan haal die baie moeë mamma en kleinboeta om ‘n paar dae by ouma te kom aansterk en te rus. Kleinboeta raak beter alhoewel ‘n lelike verkoue sy gesig kom wys. Tog raak hy meer glimlaggerig en geselserig, maar nie te erg nie. Sê ouma ietsie van pappa, is kleinboeta huilerig. Dan troos ouma en sê, nog twee slapies, nog een slapie … en wonder hoeveel kan so ‘n kindjie regtig verstaan?

Gisteraand gee kleinboeta lang gape. Hy moet eintlik al gaan slaap, maar sit nog ‘n bietjie op oupa se skoot. Toe stap pappa by die deur in … en kleinboeta se hele gesiggie helder op. Dit lag en dit kraai en gesels soos ouma die hele week nog nie gesien het nie. Soveel vreugde oor sy pappa wat by die huis is!

Toortsie

21 thoughts on “Soveel vreugde

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s