Ek is soms fluks ook

Ja, ek is soms fluks ook, veral as ons vakansiehou. Pappa hou die kar se wiele op die pad, en ek hou my besig met ‘n bolletjue wol.


Die keppies was een van ons kerk se projekte: Brei keppe vir ons dorp se plakkerskamp.

Ja, dis baie makliker en vinniger om sommer gou by Pep in te hardloop en keppe te koop. Daar is tog die speeekwoord dat wanneer jy van jouself gegee het, het jy werklik gegee. Baie keer gee ek ook eerder ‘n geldjue, maar die bevrediging van iets maak vir iemand wat jy glad nie ken nue, is onbeskryflik.


Truitjies vir twee baie besonderse kindertjies in my lewe, elke steek vertel van my gevoel vir hulle. Dis ‘n óú breipatroon wat my ma al gebrei het toe my broers wat ouer is as ek, kleuters was. Die moue is verskriklik lank! Dit skryf ook heeltemal te veel wol voor, so hierdie volgende truitjie kon toe van die orige wol gebrei word. Heerlike dik, chunky wol, lekker warm. Mens kry nie meer sulke dikwoltruie in winkels nie.


Ag, dis tog te lekker.

Toortsie

English Blog Posts

Toortsie se Bantingboerekosboek Facebook page

Toortsie se  Facebook page

Finesse Blogger of the week

Toortsie by Pinterest

Plaasakkomodasie by Riversdal, Wes-Kaap

14 thoughts on “Ek is soms fluks ook

  1. Wou nog sê dit is mooi en of jy vir my ook ‘n trui sal brei….. toe besluit ek daarteen…. Toorts is seker nie sooooooo fluks nie. Ek het ellelange arms jy weet 😦

    Like

    1. As jy laaank sal wag, want nou is daar eers ‘n meisiekind en na haar ‘n seunskind en dalk nog ‘n pappa en dan is daar ‘n bont trui wat ek vir myself wil hekel en ‘n nog bonter kombers vir my koningingrootte bed. Hoe laaaank is jou arms? 🙂

      Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s