Die Goue Vroue hou partytjie (hfs3)

Die Goue Vroue is ‘n groepie verbeeldingryke dames wat wonderlike avonture saam beleef in die kuberruim. Hulle het al met ‘n vlieënde tent om die wereld getoer, met ‘n luukse strykyster plesierboot die oseane verken Jumanji in Afrika gespeel, deur die ruimte getoer, partytjie gehou saam met ABBA en nog baie ander avonture beleef. Hulle woon op hulle eie dorpie, Rebusfontein, waar dit altyd mooiweer is.

Nou gaan hulle partytjie hou op Rebus en wie weet wat gaan gebeur? Ons sal moet wag en sien!

Om nog te lees, klik gerus hier: https://fresh.inlinkz.com/party/5330572ab12247dfafd5de0b9c14dd82

Hier is nuwe Goues wat verwelkom moet word en in elk geval is die Goue Vroue ALTYD lus vir partytjie hou. Ek sit natuurlik met ‘n probleem. Ek het vir Scrapydo belowe dat, as sy terugkom Rebus toe, ek vir haar ‘n banting trifle sal reghou. Dit is natuurlik baie makliker gesê as gedaan …

Ek het gedink aan iets met meringue, maar meringue werk nie so lekker met xylitol nie en daar was nog nie tyd om dit weer uit te toets nie. Toe dink ek om maar net ‘n poeding te probeer. Hierdie ‘trifle’-resep het vir my bruikbaar gelyk en as Scrapy genoeg verbeelding gebruik mag sy haar dalk verbeel dat dit wel koekstruif se verlangse niggie is.

Vir koek het ek sommer die sjokolade koppiekoek wat ek in Toortsie 1 het, gebruik. Ag, en die Goue Vroue is mos lief vir Frangelico, waarmee ek die koek toe goed gedokter het. Daarna het ek ‘n stewige hand vol gebreekte pekanneute oor gegooi. Toe sommer ruim aarbeie. Bo-op die aarbeie was dit styfgeklopte room se beurt en amandelvlokkies bo-op dit.

Intussen het ons almal bymekaar gekom vir die partytjie. Daar is ‘n heerlike, gesellige atmosfeer. Elkeen bring te ete en te drinke volgens hulle eie smaak en persoonlikheid.

Una het prawns gebring wat sy op Mosambiekkole wou gaarmaak. Danie het sommer al by voorbaat met ‘n pruik op sy kop gekom. Kamtig om hom te kamoefleer, maar ek dink hy was ook sommer in ‘n lekker partytjiestemming.

Dis tóé wat die kolebesigheid ontplof. Ons skrik ons almal uit ons weste, maar dit lyk darem of niemand seergekry het nie. Asof ons ons nou aan ‘n ou ontploffinkie sal steur!

Almal kuier lekker gesellig voort toe ek weer ‘n vreemde trilling onder my voel. Het ek gesê trilling? Ek sit doodstil, sê nie ‘n woord nie. Pompeii is nog te vars in my gedagtes. Kyk net so saggies om my, maar alles lyk rustig en normaal. Maar, daar voel ek dit weer! Ek hoor ‘n vreemde klank. Iets is nie reg by daardie nuwe krater wat met die ontploffing gekom het nie. Ek wonder of ek en Positief nie moet gaan ondersoek instel nie? Sy is nie bang nie. Woordnoot ook, sy is ook nie bang nie.

Ek loer vir hulle en sien dat hulle ook iets gewaar het. Ek beduie met my oë en ons drie staan saggies op om te gaan ondersoek instel by die krater. “Ek kom ook saam”, sê Aalsie. Sy het dit ook gehoor.

Appeltjie sal verder vertel.

Toortsie

33 thoughts on “Die Goue Vroue hou partytjie (hfs3)

 1. Maar uitstekend Toorts! Kom vertel my en Kameel onder aangaan. Ons hou vireers die fort hierbo. Los net asb genoeg franjeliko en tiramuso hierbo asb en kombroep ons indien nodig.

  Like

 2. Jong daardie trilling voel al te veel asof dit uitbundige gedierte trillings is. Issie aardbewing nie want ek ken van dit. Hierdie is of mens of dier gemaakte trillings. Ek bly ook liewers eers hier by die eetgoed en kyk eers die kat uit die boom voordat ons almal in die gat verdwyn.

  Liked by 1 person

 3. E is seker dis dalk net ‘n sterk wind wat buite Rebus waai, ek glo ons is veilig! maar ek sal gaan kyk. Saam met Positief, Una en Trommeltjies sien ek kans vir enige iets.

  Liked by 1 person

  1. Ons gaan net kyyyyykkkkk. Ontspannnn, ontspannnnn. Ons gaan nie die bobbejaan agter die bult haaaaalll nie, ons wil net seker maak of hy daar is. Hou tog vir ons ook so ‘n ietsie 😉

   Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s