‘n Tikkie wysheid

Ons vriend nooi ons vir ‘n lieflike daguitstappie saam met hom om sy tagtigste verjaarsdag te vier. ‘n Mens sal natuurlik nooit dink dat hy tagtig kan wees nie! Toe ons tog te lekker aansit vir middagete, vra ek hom watter wyse raad hy as tagtigjarige vir sy sestigjarige vriende sal gee.

Hy sê dat hy nooit ‘n dag laat verbygaan sonder om aan iemand iets goeds te doen nie. Hy sal byvoorbeeld as hy ‘n vrou sien stap met haar sakke vol kruideniersware in die hand op pad huis toe, haar optel en gaan aflaai waar sy woon. Hy sal graag vir iemand ‘n kompliment gee. Of, as hy iemand sien wat swaar loop, gaan en die persoon help. Enige daad van goedheid wat daardie dag oor sy pad mag kom sal hy met graagte doen.

Verder sal hy nie ‘n dag deurgaan sonder dankbaarheid nie. Die Here het hom gebring tot waar hy vandag is en glo dat Hy hom end-uit sal help en elke dag is daar soveel dinge waarvoor hy Hom dankbaar is.

Is dit nie mooi nie?

Toortsie

8 thoughts on “‘n Tikkie wysheid

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s