In net 6 maande

Ek kan my altyd verkyk aan hoe mense, veral kinders, ontwikkel.

Ses maande gelede was ons met die kleinkinders op die plaas. Ouma op haar driewiel en die kleingoed elkeen met ‘n eintlik tè groot fiets. Eers het oupa en ouma al hulle dae om die kleingoed te oortuig om op te klim en te ry. Hulle sal ry wanneer hulle 10 is.

Intussen, met baie oortuiging, raak die span aan die ry. Ouma kry baie meer oefening as wat sy op kan hoop, want die kindertjies kan mos nie alleen ry nie! Wanneer hulle ry, ry ouboet soos ‘n wafferse fietsryer. Die volgende oomblik is al die kragte op en stop die hele prosessie.

Ses maande later is ons weer op die plaas. Ouma nooi die kleinnefie saam. Skielik is hulle wat die oortuiging nodig gehad het, die voorryers. Voorvatters. Wat die plaaspaaie ken. Wat voortou neem, oor die damwal of onderom. En ouma? Sy dek steeds die agterhoede.

Maar toe ‘n pedaal per ongeluk vol beesmis raak en ons ry met kaalvoete … eeuwww!

Ek moet fluister dat my mond oophang oor die intelligensie wat ek hoor!

Toortsie

9 thoughts on “In net 6 maande

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s