Soos ‘n kindjie

Vandag bly die prentjie in my kop van ‘n dogtertjie wat langs haar pappa stap, haar hand veilig in sy hand. En ek sien my eie pappa langs my en dink hoe verskriklik veilig ek altyd by hom gevoel het.

Photo by Paweu0142 L. on Pexels.com

Sien, ek is ‘n impulsiewe persoon wat baie keer eers doen voor ek dink en lank nadat my doen reeds aan die gang is, die dink inskop. En wanneer ek op my besigste is en regtig geen tyd het nie, is dit of die impulsiwiteit sommer vlam vat en die idees gebeur en ek doen, doen, doen … en later dink.

So kry ek verlede week een aand skielik die gedagte van die gewigsverlieskompetisie gegrond op die Bantingleefstyl waarvan julle nou al tot vervelens gehoor het. Onmiddellik is my gedagtes aan die gang: Hoe kan ‘n mens dit doen? Binne sekondes is dit redelik presies uitgewerk in my kop met net hier en daar ‘n vraagteken – hoe weet ek die persone praat die waarheid oor die begingewig?

Ek vra vir my man wat hy dink, en anders as soveel kere wat hy maar net die gedagte laat verbygaan, antwoord hy, nes my pa my destyds geantwoord het toe ek iets wou doen en ek sy opinie gevra het: “Hoe sal jy weet as jy nie probeer het nie?”

Ek stuur net daar ‘n paar whattsapps uit vir mense om te bedel vir pryse, sit die moontlikheid op faceboek en daar is die bal aan die rol en soos die tyd aanstap word dit verfyn.

Maar ja, die mense skryf sowaar in! Nou nie in hulle honderde nie, maar al heeltemal genoeg om ‘n volwaardige kompetisie aan die gang te sit. En ek staan in verwondering.

Want sien, my hand is mos in die Groot Hand. En nee, ek het nie vooraf eers vir Hom gevra wat Hy daarvan dink nie, maar ek het wel al vir Hom gevra om my hiermee te help en dat dit suksesvol sal wees, veral noudat mense inskryf.

En ek voel veilig daar met my handjie in die Groot Hand. Nes ‘n kindjie wat net moet saamstap. My werk is om my deel te doen na die beste van my vermoë en verder op Hom te vertrou. Kalm in die wete dat Hy die beste weet. Intussen kan ek wag vir ‘n klomp lekker verrassings.

En sou daar niemand inskryf nie, was dit ook nie die einde van die wêreld nie. Maar dit lyk my of Hy my wil gebruik om mense te help, of hoe?

Toortsie

6 thoughts on “Soos ‘n kindjie

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s