Die vrou by die put – nr 2

Daardie dag in 0032 toe Marie vir Jesus ontmoet het, sal sy in haar hele lewe nooit vergeet nie. Nooit nie. Want haar hele lewe het verander. Niks was ooit weer dieselfde nie. Sy oë was sag en liefdevol en hy het sowaar alles van haar geweet – ook dat sy nie tans getroud is nie. Dat sy al vyf mans gehad het en dat die een by wie sy nou bly, nie wettig haar man is nie. En hy het haar nie veroordeel daaroor nie! En toe bied Hy vir haar lewende water aan! Maar die wonderlikste van alles is, dat toe sy besef wie Hy is en sy dit vir die dorpsmense gaan vertel het, hulle haar geglo het! En húlle het óók tot geloof gekom in Hom! Skielik het sy iewers behoort. Waarvoor meer kon sy vra?

Sedertdien wil sy net vir Hom lof bring. En haar liefde bewys. Selfs al is Hy nie by haar nie, is daar soveel dinge wat haar aan Hom herinner. Soos die son. Nee, sy aanbid nie die son soos soveel ander nie. Sy aanbid die lewende God wat nog baie groter en sterker en mooier en beter is as die son. En sy het sewe hartjies in haar bak, want sewe is die volmaakte getal wat sê dat God se liefde volmaak is. En die vyf skapies herhinner haar telkens van God se genade wat Hy ook aan haar bewys het.

29 thoughts on “Die vrou by die put – nr 2

          1. Ja ek kan ook nie soveel so vinnig skryf nie. Ek is nog heeltemal te groen daarvoor en vir ‘n kompetisie moet so ‘n ding by my vir lank lê en ryp raak voor ek iets daarmee kan doen.

           Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s