‘n Lekker sirkel

Is dit ‘n sirkel? Of ‘n spiraal? Nee, nie spiraal nie. Met ‘n spiraal gaan jy al in die rondte, maar op of af. Vorentoe of agtertoe.

Ek geniet die VLV baie, en soveel mense vra of die VLV dan nog bestaan? Ja! Op ons dorp bestaan dit beslis en ons het ‘n heerlik lewendige tak waar ons interessante vergaderings het. Daar is altyd interessante sprekers en demonstrasies.

En ons tak het hom nie deur Covid laat afsit nie. Ons eie Aalsie was die baasbrein agter ons virtuele vergaderings. Per whattsapp nogal. Al die sprekers en demonstrasies word vooraf opgeneem per video en op die vergaderingsdag, op die presiese vergaderingstyd, word dit gestuur. Elke lid kyk dit in haar eie tyd. Ons kan natuurlik nou nie meer wág om ‘n regte lewendige vergadering te hou nie.

Die VLV is mos ook al die jare bekend as die Universiteit van die Platteland en daar leer ons naaldwerk doen en bak en brou en blomme rangskik en skilder as ons sou wou. Die hele jaar lank doen ons naaldwerk en brei en borduur vir die groot kompetisie in Maart. Eers word ons artikels op takvlak beoordeel. Dan gaan die drie bestes na die Overbergse konferensie waarna die drie bestes uit die Overberg by die Wes Kaaplandse kongres in Augustus meeding.

Ons tak het ‘n heerlike gees. Ons ding nie regtig teen mekaar mee nie. Ons help mekaar, gee mekaar raad, beur mekaar op, spoor mekaar aan. Ons help ons ‘teenstanders’ om beter produkte te lewer. Werk saam. Ons kyk dat elkeen se artikel volgens die voorskrifte is. En sodoende geniet ons dit verskriklik, is saam opgewonde oor mekaar se suksesse.

Ek moet bysê dat daar nie honderde inskrywings is nie. Mense is net te besig om aan al die tydrowende artikels te werk. Dit is ook duur om die materiaal/wol/gare ens aan te koop. Tog is die kwaliteit van die werk oor die algemeen baie goed en kyk die beoordelaars steeds met dieselfde fyn oog as voorheen.

Ek is trots op ons tak wat uitstekend gedoen het by die konferensie. En my ou goetertjies het ook heel goed gedoen. Ek kan nog nie al my artikels wys nie, want dit moet nog eers kongres toe gaan in Augustus.

My borduurwerk het vyfde gekom en ek wys dit nou graag. Ek is so bly ek het dit gedoen. Ek het in hierdie jaar so baie van Swartwerk geleer en ek sou dit dalk nooit andersins gedoen het nie!

Hoekom het ek begin met ‘n sirkel? Want verlede jaar se sirkel van artikels klaarmaak, werk teen tyd, planne maak, idees op die internet vind, by kerslig sit en werk om betyds klaar te kry, is nou verby. Nou begin die sirkel weer van planne maak, patrone soek … want ek wil weer borduur, weer brei, weer hekel, weer skryf en sommer macrame ook.

Toortsie

Ek is regtig trots op my vissies, die ander was net nóg mooier!

Soek die geldstukkie wat die belasting moes betaal, Jona, die sleutel tot die antwoord, die oorwinnaarskroon, die hoek -vissers van mense, Golgota. Watter vis is die Ruler hier rond en hou niks van Jona in die ander vis se maag nie? En watter vis is hardekwas?

Psssst … die Goue Vroue het goed gedoen in die skryfuitdaging, hoor. Sjuut.

23 thoughts on “‘n Lekker sirkel

  1. ‘die Universiteit van die Platteland’ sowaar! Jou vissies is uitstekend!!
    Ja, dis min dat ‘n mediese dokter (1ste plek) en ‘n haarkapster (2de) op dieselfde platform meeding met BORDUUR. Bredasdorp het 1ste,2de én 5de plek vir borduur gekry.

    Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s