‘n Camino is ‘n pelgrimstog

Of jy dit nou doen vir die ervaring daarvan of vir die lekker of omdat jy iets het wat jy graag wil verwerk, jy gáán dinge oordink of jy nou wil of nie. Want, sonder dat jy dit eers weet, neem jy vir JOU ook saam op so ‘n tog. Stap JY saam. Jy kan nie vir JOU by die huis los en alleen gaan stap nie. Selfs al word jou bagasie vir jou aangery, dra jy jou bagasie met jou saam. Jou innerlike bagasie.

Nog nooit het Ps 121 soveel waarde gehad soos tydens hierdie staptog nie. Vier dae in die berge. Met God as my helper. Wanneer jy treetjie vir treetjie moet konsentreer waar jy jou voet moet neersit en dit selfs dán ook onder jou uit gly. Wanneer jy gly en in die keerproses jouself pootjie en onbeskermd val en jou kop nié ‘n vieslike klip tref nie weet jy jou Bewaarder sluimer of slaap nie.

Ja, ek hét ook ‘n stukkie bagasie afgegooi. God hét vir my ‘n stukkie waarheid gebring. ‘n Las van my skouers afgegooi. Sonder dat ek dit vooraf beplan het. Maar dis mos wat ‘n Camino is, dan nie?

Ek wens hierdie wonderlike ervaring toe vir enige persoon wat fisies sterk en fiks is. Ek wens almal kan dit doen.

Toortsie

In solidariteit gly ek en my maatjie saam!

22 thoughts on “‘n Camino is ‘n pelgrimstog

  1. In my vorige lewe het ek dit gereeld en graag gedoen, nog voor dit ‘n camino genoem is. Toe was dit gewoon ‘n staptoer maar altyd met duidelike, meesal onbeplande, uitdagings. As mens iemand wil ken, neem hom saam berg toe. Wens so ek kon dit nog doen. Die mees epiese tog was Thomas Hut toe in die Brandwachtberge. Gaan kyk dit op GoogleMaps.

    Liked by 2 people

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s