Baviaans Camino Dag 1

As ons as kind gaan toer het, het my ma altyd voor ons vertrek Ps 121 gelees. In die 1953-vertaling staan die opskrif: ‘Op pad.’

Gisteroggend voor ons by die huis vertrek, lees ek dit en vanoggend weer. Nog nooit het dit só tot my gespreek soos juis vandag nie, veral toe hulle ons aan Steytlerville se kant van die Baviaansberg aflaai nie.

Ek kyk op na die Berge,

O waarvandaan sal daar dan hulp kom?

My hulp kom van die Here

Wat hemel en aarde kon vorm.

Hy sal nie toelaat dat jy val nie

Hy sal nie toelaat dat jy swik

Want Hy sluimer of slaap nie

Hy laat jou ewig wandel in die Lig.

Heeldag draai die liedjie deur my kop. Eers help Hy my teen die styl berg uit, verby elke zig en elke zag. Net voor die afdraend sê ons perderuitergids, oppas vir gly op die klippies. Daar is klein los klippies en ek loop versigtig.

Skielik gly Trommeltjies agter my. Ons help haar op en stap verder, net sodat ek en sy gelyktydig weer gly en ek nóg ‘n keer. Wel, Toortsie en Trommeltjies besit nou albei twee stukkies grond in die Baviaansberg. En albei van ons het ongedeerd daarvan af gekom.

Vandag was nogal uitdagend. Môre is blykbaar erger.

Dis ‘n wonderlike ervaring. Ons is ‘n pragtige groep mense bymekaar.

Toortsie

Middagete

6 thoughts on “Baviaans Camino Dag 1

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s