‘n Sopkombuis in Italië

Ek hoor vandag twee dinge: een, dat vliegkaartjies Europa toe nou blykbaar nie so verskriklik duur is nie en, twee, dat jy ‘n huis in Italië kan koop vir een dollar. Dus, met ‘n nie te duurvliegkaartjie en ‘n eendollarhuis klink dit mos wraggies na ‘n proposisie, of hoe?

Die fynskrif is blykbaar dat jy dan ‘n besigheidjie moet gaan doen daar. Glo om die ontvolking van die platteland teen te werk. Ook dít kan mos nie te moeilik wees nie, of hoe? My man kan ‘n groentetuin maak, ek kook elke dag ‘n groot pot sop vir die dorpie, my dogter maak klere, my seun bak brood, my skoonseun doen herstelwerk aan die huis en as die res van my gesin ook wil saamgaan, sal ons vir hulle ook nog elkeen ‘n werkie uitdink. Dit klink soos ‘n goeie plan, ons oorbevolk sommer net daar die dorpie! En ons verstaan mos platteland, dus geen probleem nie.

Maar die taal? Uhm. Die taal? Hoe bedoel mevrou dan nou? Die taal? Italiaans? Maar ek ken presto. En accelerando. En largo. En pianissimo. En majestiso. En forte en nog ‘n hele klomp ander Italiaanse musiekterme. Sal dit nie werk nie?

Of die Italianers ons spul uitlanders sal aanvaar, is natuurlik ‘n ánder vraag. Ons kan natuurlik sopaande hou waar ons die hele dorpie se mense nooi vir gratis sop, hulle moet net hulle eie sjerrie bring. Of ek kan vir die burgemeester ‘n bakkie sop neem. Of die eerste maand gratis sop uitdeel sommer net om vriendelik te wees.

Dit kan mos werk, of hoe?

Sjoe! Maar hoe sal ek ooit die res van die Italiaanse woorde geleer kry? Ek weet darem nie. Dalk moet ek eerder maar net gaan kuier en die eendollarhuis los. Ek dink dis ‘n baie beter plan!

Toortsie

20 thoughts on “‘n Sopkombuis in Italië

  1. Dis nou wraggies die moeite werd. Jy ken mos van dinge doen en uitdink. Die taal kom sommer vanself op die einde. Jy kan soos Christa mos maar jou woorde opsoek op jou foontjie en sie daar, opgelos. My st ses en sewe latyn het my nogal handig van pas gekom. Soos hul beduie en praat vang mens n paar woorde. Dis soos jou musiekwoorde.

    Liked by 2 people

  2. EK het die 1 dollar huis gaan uitkyk. En na die dorpies gaan kyk waar hulle dit oopstel. Dis net in een distrik. Fabelagtig mooi. Maar ek sal nie n besigheid daar kan bedryf nie….maar as ek alleen was sou ek wraggies. Maar die taal is moeilik.

    Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s