NaNoWriMo2020

Vanoggend kry ek die uitnodiging van NaNoWriMo af dat ons kan begin inskryf vir NaNoWriMo2020. NaNoWriMo staan vir National Novel Writing Month wat in November plaasvind en al lankal nie meer nasionaal is nie, maar internasionaal. Ek vermoed ook dat daardie ‘nasionaal’ seker in Amerika was.

Verlede jaar, twee dae voor die tyd, sonder enige voorbereiding van enige aard, het ek sonder om te dink die Enter Here knoppie gedruk. Tipies ek. Dink voor ek doen. Vandag staan daardie lawwe sprong van my op nommer 99 en is dit reg om gedruk te word. Ja! My NaNoWriMo2019 het vrugte afgewerp en vir my een van die wonderlikste projekte geword waarvan ek kon droom.

Soos almal noual weet, het ek nie ‘n novelle geskryf nie, maar eerder oor my kinderjare. Dit was die grootste geskenk wat ek aan myself kon gee omdat ek gedink het ek het my kinderjare vergeet. Nou is ‘n groot deel daarvan vasgevang in ‘n boek en onthou ek steeds aanmekaar nog dinge.

Wat gaan ek vanjaar doen? Ek het sedert verlede jaar al baie planne gehad. Eers wou ek heeltemal buite my gemaksone waag en probeer om kortverhale te skryf. Elke dag een van ongeveer 1667 woorde. Ek het ook aan ‘n Geestelike boek gedink. Iets soos Geleefde Christenskap.

Tog twyfel ek op hierdie oomblik of ek vanjaar sal inskryf. My derde resepteboek moet nou dringende aandag kry. En met ‘n resepteboek kry jy onmoontlik 50 000 woorde bymekaar! Maar wie weet? Dalk is ek by 29 Oktober al so ver met my resepteboek dat ek weer daardie mal perd opsaal.

Intussen, wat van jou? Hoekom skryf jy nie in en skryf daardie boek wat jy nog altyd wou nie? Onthou, dis net die rofwerk wat jy in November doen. 1667 woorde per dag. Niemand sien jou skryfwerk nie tensy jy besluit om dit sigbaar te maak. Jy skryf dit op jou eie en rapporteer net daagliks die aantal woorde wat jy geskryf het.

Doen daai ding! Ek is bly ek het! Om ‘n boek klaar te skryf verg geweldig baie deursettingsvermoë. Doen jouself ‘n guns en doen dit.

Alle eer aan God. Sonder Hom sou ek dit nie kon doen nie.

Toortsie

Dit was verlede jaar s’n.
Die toekennings wat jy langs die pad verdien.
Ja! Ek het die uitdaging betyds voltooi!
Hier is die eindproduk. Binnekort hou ek hom in my hand vas. Jy kan solank jou kopié bestel by Bidorbuy teen R195 elk. Ek pos hom sodra ek dit terugkry van die drukkers af.

15 thoughts on “NaNoWriMo2020

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s