Eende!

Ek word vanoggend wakker met een verskriklike lawaai. Ek besef, daar is fout. Groot fout. By die Bali Eende.

“Genade! Una! Bertus! Wat lawaai julle so?” vra ek. Nee, sê hulle, hulle wil ‘n maatjie hê. “Maar is dit dan nodig om so ‘n lawaai op te skop en dit net oor ‘n maatjie?” Ja, want ander sou ek nie gehoor gee nie. Hulle voel hulle het ‘n te groot taak vir net twee Bali-eende. Hulle moet die heeltyd die pad dophou en as daar nog ‘n eend is, kan hulle dit baie beter doen. En tannie Seegogga het hoeka gesê dis beter om in ongelyke getalle te werk en twee is ‘n gelyke getal. Daarom moet ek nog ‘n Bali-eend gaan koop. ‘n Pienke. Vandag nog.

Nou ja, as die eende praat moet ek seker luister? Wie is ek nou om te stry?

In die winkel verloor ek myself. Daar is die pragtigste goed. Bali-eende te kus ten te keur. Met rokkies, met bikini’s. In al die kleure van die reënboog. Die pienkes is mooi, maar nie een roep my nie. Ek wil darem ook nie ‘n bikini-een in my voorvenster hê nie, wat gaan die gemeente sê? Dis in elk geval nou heeltemal te koud vir swemklere.

Die eend wat my roep is pragtig. Sy het donkerblou kleertjies aan met spierwit hartjies. Hier kom moeilikheid, weet ek. Ek is dan uitdruklik aangesê om ‘n pienke te koop?

Ek loop en verlang sommer na Una wat so verskriklik lief is vir Bali, waarvandaan die meeste van hierdie winkel se goed skynbaar kom. Oe, hier gaan ek nog die mooiste goed vir my strandhuis kom haal. Voëls wat uit die dak uit hang. Visse teen die muur. Te mooi.

Intussen sien ek nog ‘n eend, vreeslik deftig, maar sy sal dalk nie inpas by ons nie. Die donkerbloue met die hartjie is dan reeds toegedraai.

By die huis aangekom haal ek haar versigtig uit. Wat gaan die ander twee sê? Mensig! Kan jy dit beskryf? Dis soos ou familielede wat mekaar jare gelede laas gesien het. Dis ‘n gegroetery en geselsery. Die nuweling vertel al die jongste nuus uit Bali. Hulle hang behoorlik aan haar lippe.

Nou ja, wat sal ‘n mens nie alles doen vir gelukkige eende nie!

Toortsie

20 thoughts on “Eende!

  1. Het ek darem nou gelag vir Toortsie en Tanga Eend wat onder sensuur geplaas word deur Eerwaarde Kerkraad. By die volgende drie kerkbasaars mag hulle nie Idealmelk by hulle skuimpoeding kry nie. Trouens, hulle kry nie eens die skuimpoeding nie.

    En meanwhile is dit eendeweer.

    Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s