Artikel sonder titel

Ek kom nie by blogskryf uit nie en het dalk nie te veel te skryf nie. Vanoggend hardloop hier ‘n paar idees deur my kop, nie een genoeg vir ‘n hele bloginskrywing nie.

Soos dat toe ek laat in die oggend stort, dink om oor roetine te skryf, maar ek dink ek het al. Dat ek vir jare lank die ‘normale’ roetine gevolg het, maar dat my roetine deesdae heeltemal anders lyk as ander s’n en dat dit glad nie saakmaak nie. Want in my deurmekaar lewe maak my deurmekaar roetine sin. Aan die einde van die dag het ek ‘n klomp dinge gedoen gekry, verkeerdom, of nie. 🙂

Ek wou kom vertel van ons komposhoop. Dat ‘n komposhoop nou ‘n mens opgewonde kan maak! Jong, jy moes my swaer die afgelope naweek gesien het, hoe opgewonde hy is oor komposhoop en erdwurms en wat nog alles. 🙂 Ek het sommer altyd die kombuisafval net onder die bome gegooi, maar eierdoppe onder ‘n boom lyk nie regtig mooi nie. Nou het my man ‘n houtkis gemaak en eendag, so oor ‘n jaar, gaan ons die kompos onder uitskep. Ek gooi al my skille en doppe daarin, hy gooi die groentetuinafval daarin, en soms nog ‘n tak of twee. Wat my opgewonde maak, is dat die kis nou tjokkenblokvol is, net om oor ‘n dag of twee weer plek te hê vir nog. Die natuur is darem ‘n wonderlike ding. 🙂 Ek loer ook altyd by die onderste plank of daar al verandering gebeur. Eers was daar vir lank ‘n stuk broccoli, en een of ander tyd het die goed afgesak, en sien ek gereeld iets nuuts daar lê.

Komposkis

Wat laat jou tiek? Dis nogal baie belangrik. Jy moet gaan mooi dink wat jou laat tiek, want dit is op die ou end wat vir jou geluk bring. Ja, al die ander gejaag is soms nodig, die feit dat jy dalk ‘n werk doen waarvan jy nie heeltemal hou nie net om ‘n inkomste te verdien, maar wat laat jou tiek? Gun jy jouself ‘n tydjie om dit te doen, of ignoreer jy dit en raak dan later ‘n outomaat wat net bestaan? Wat gee vir jou ‘n sprankel in die oog, ‘n wip in die stap?

So tussen al die ander leeswerk deur, lees ek soms ‘n romanse. Dis tog te lekker. Dis altyd ‘n goedvoelstorie waar die held en heldin mekaar op die ou end vind. Ek klim sommer in die heldin se lyf in en verbeel my dis my storie.

Hê ‘n lekker naweek! Dit gaan goed met my. Dankie 🙂 Aan God die eer.

Toortsie

22 thoughts on “Artikel sonder titel

  1. Dis ‘n groterige kis van planke gemaak. Aan die een kant het my man onder ‘n los plank gesit wat ‘n mens kan uithaal. Wanneer die kompos dan reg is, kan hulle dit onder uitskep. Dit staan bokant die grond, nie ‘n gat nie.
   Ons gooi nou maar net alle plantmateriaal, takke, blare, skille, eierdoppe daarin en laat die natuur toe om sy gang te gaan.
   Hoogte ongeveer 1,5 meter. Vloeropp ook omtrent 1,5 m x 1,5 m.
   Aan die begin het ek gewonder hoe ons dit gaan volkry, maar gou-gou was dit vol. takke watafgesaag word, grassnysels, alles kom daarin. Teesakkies.

   Liked by 1 person

 1. Ek het my appelskille en stronke, en piesangs, en met tye eierdoppe sommer so tussen die plante ingegooi. Toe lees ek wat lok rotte… enige ding waaraan hulle kan knibbel… maar veral appels. Net daar stop ek dit toe. Rotte groot oorlas hier.

  Liked by 1 person

 2. Ons maak deesdae kompos in twee 25 liter bokashi-emmers wat dig sluit. In Natal moet jy maar versigtig wees wat jy laat rondlê vanweë die kokkerotte, miere en muskiete wat altyd aan die fees wil deelneem. Gelukkig is ons tuin darem ook baie klein en die emmers los sommer die probleem op van afvalkos wat nie ‘n heenkome het nie.

  Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s