Die storie se lyf

Ek lees tans Lira van Chanette Paul. Ek dink dit is haar nuutste boek en dis die eerste boek in ‘n trilogie van Vywervroue. Julle kan maar self lees wat vywervroue is en hoekom Vywervroue hulle nie laat opeet nie. Terloops, die Vywervroue laat my baie aan die Towerinne dink, wat elkeen haar eie ding doen, maar mekaar ondersteun en opbou en regop hou. Dit speel af in die Overberg en alhoewel dit ‘n fiktiewe strandjie is, voel dit vir my baie bekend en kan ek sekere bakens herken.

Soos altyd, geniet ek Chanette se boeke geweldig baie. Die storie loop lekker en ‘n mens raak nooit verveeld nie. Wat my baie interesseer, is hoe sy die storie ‘lyf’ gee, hoe sy dit relevant maak, hoe sy die boek meer maak as net ‘n storie wat jy in vyf bladsye lees. Die boek speel presies in ‘nou’ se tyd af, die politieke gebeure, die vrees rondom grondonteiening, die waterbeperkings in die Kaap, word terloops ingeskryf op die regte plek.

Tussendeur ontrafel sy die storie van elkeen van die karakters, en leer ons sommer ook meer oor die lewe, oor verhoudings, oor die chemiese werking tussen man en vrou, die pa-tienerdogterverhouding, sommer sielkunde ook.

Alhoewel hierdie boek meer oor vroue gaan, en nee, dit is ook nie so nie, eintlik is dit Lira se storie en Fynn, ‘n man s’n. Nou het ek myself in die rede geval. Die vier Vywervroue het elkeen al iewers swaar in hulle lewe gehad, maar dit oorheers nie die storie nie. Dis ‘n gebalanseerde storie waar daar goeie mans en goeie vroue is, mense wat ook foute gemaak het, maar waar daar ook nare mans en vroue is, mense met nie sulke goeie karakters nie. Dis tog hoe die lewe is, ons het alle soorte mense hier en goed en sleg kan nie net aan ‘n sekere ras of geslag toegeken word nie.

Lira is meer as ‘n dun vrystorie wat ‘n mens in ‘n middag se tyd deurlees. Dis ‘n weldeurdagte, goedgeskryfde boek wat ek regtig wil aanbeveel. ‘n Boek waar die lewe gebeur.

Toortsie

Kyk gerus HIER vir nog boekbeskrywings, of volg my boekbesprekings by Pinterest.

9 thoughts on “Die storie se lyf

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s