Gawie, Gideon, en andere

Gawie is ‘n vriendelike man, en gaaf, soos sy naam aandui. Mense het baie maklik misbruik gemaak van hom, juis omdat hy so ‘n goeie mens is. Die gesegde, alte goed is buurmansgek, kon op Gawie van toepassing wees. Keer op keer moes hy alleen die gelag betaal, terwyl hy baie keer nie eers die skuldige was nie. Een dag het Gawie gesê, genoeg is genoeg. Tot hiertoe en nie verder nie. Hy het besluit om geen gras onder sy voete te laat groei nie en sommer dadelik dit duidelik gestel dat hy nou nie meer die een gaan wees wat almal misbruik nie.

Gideon was egter ‘n ander kalant, met ‘n kort humeur. Hy het gal afgegaan oor enige ding. Hy was nie ‘n ou wat sommer gras onder sy voete laat groei nie, en dinge moes sommer gou gebeur. Joe! As iemand ‘n fout begaan het, sou Gideon behoorlik met sy gal werk. Eintlik moet jy wakker wees in sy geselskap, hy mag hom dalk vir jou vererg en jou sommer van die gras af maak!

Geraldine was weer ‘n ander een, ‘n manipuleerder van formaat. Op die oog af lyk sy goed en gaaf, vriendelik, iemand wat nie ‘n vlieg kwaad sal aandoen nie, maar wees versigtig, voor jy jou kom kry, het sy ‘n gat in jou kop gepraat en doen jy dinge wat jy glad nie van plan was om te doen nie, dinge wat jy onder normale omstandighede nooit sou doen nie. Jy besef daar is ‘n slang in die gras, maar jy kan net nie jou vinger daarop lê nie. Sy dink ook dat geld wat stom is, regmaak wat krom is en sou jy enigsins mor, sal sy jou met ‘n geskenk stilmaak. ‘n Mens mag mos nie ‘n gegewe perd in die bek kyk nie, of hoe? Vir my is dit egter Grieks as iemand so optree, ek verstaan dit glad nie.

Intussen is daar soveel mense wat van genadebrood lewe, wat nie noodwendig keuses het nie en soms maar, uit nood, goed van swak gehalte koop, omdat hulle nie ander kan bekostig nie. Ongelukkig is goedkoop koop mos duur koop, en moet hulle dan die items so gou weer vervang.

Maar wag, alle grappies op ‘n stokkie, hierdie deurmekaar gebabbel was maar net nog ‘n poging om die Afrikaanse idiome neer te pen. Onthou net, mense wat in glashuise woon, mag nie klippe gooi nie. Van mense in glashuise, as kind was die grappie altyd dat People who lives in glass houses, should not undress themselves. Dis nogal iets wat ek moet onthou! 🙂

G-idiome met die hulp van Mieliestronk.

Afrikaans is lekker! Afrikaans is mooi! Kom ons koester ons taal. Kom ons praat ons taal met trots. Ons hartstaal. #Afrikaans

Toortsie

Alle persone genoem is fiktief en sou u die ooreenkoms met iemand raaksien, is dit bloot toevallig.

6 thoughts on “Gawie, Gideon, en andere

  1. Welgedaan! Ek weet nou nie hoe gaaf Gawie is as hy jou summier van die gras af sal maak nie … En ja, die privaatheid in ‘n glashuis is seker nie altyd na wense nie. Ek is ook nie iemand wat hou van gordyne nie, maar nou woon my bure so naby dat ek ook maar versigtig moet wees.

    Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s