Jack of all trades

Jack of all trades, Master of none. Dit beskryf my perfek. Dis hoe my persoonlikheid is, besig met 14 goed gelyk en daarom is dit vir my onmoontlik om in een ding regtig ‘n meester te word, die heel beste in die wêreld.

Ja, ek het baie belangstellings en dis onmoontlik vir my om net aan een ding aandag te gee en dit te behou.

Gedurende ons heerlike rusvakansie by die see in Desember was dit hoofsaaklik net ek en my man daar en soms het ons by vriende gaan kuier of hulle by ons. My tydverdryf was eet, slaap, stap, lees en brei. Aan die einde moes ek keer teen depressie! Vriende opsoek het my gelukkig daagliks teen depressie gehelp keer.

Die redding het gekom toe my man ‘n emmervol tamaties by die huis aanbring wat ek toe verwerk het. Nou moet ek bysê, ek het baie boontjies en spinasie en pietersielie laat verlore gaan, juis omdat ek met vakansie was en nie wou werk nie! 😱

Jack of all trades. Oor jare het ek aan myself gewerk, kursusse gedoen in die verskillende belangstellings wat ek het, en vandag kan ek sê dat ek sekere vaardighede beslis al aangeleer het en ander weer verloor het, maar daar sal áltyd iemand beter wees by élkeen van die verskillende dinge wat ek kan doen.

Vir jare het dit my laat voel dat ek nie goed genoeg is nie, maar daarmee het ek gelukkig vrede gemaak. Ek is gelukkig in my vel, heeltemal tevrede om Jack of all trades te wees in die wete dat by elkeen van daardie goed werklike meesters is by wie ek kan leer en na wie ek kan opkyk.

Wie is jy? ‘n Jack, of ‘n meester?

Toortsie

Mooi dag!

JusJoJan

Persoon verantwoordelik vir hierdie ‘prompt‘.

9 thoughts on “Jack of all trades

 1. I’m not good at a lot of things, so I’m definitely not a Jack of all trades. Anything I really set my mind to learning as much as I can about, I try to master.

  Still, I’m not sure if I’m comfortable calling myself a master of any one thing. Mostly because I never stop learning.

  Thanks for the thought-provoking post, Toortsie. 🙂

  Like

  1. I always wonder, does Google translate do a good job? Could you make sense of this blog?
   I am also always learning. One oerson said, Jack of all trades, master of some. Perhaps this is happening to me too.

   Like

   1. Google translate works very well in this case! The translation from Afrikaans to English is much much better than from Japanese, which I’m most often trying to translate. Perhaps the grammar is similar between our first languages. 🙂
    Master of some sounds perfect! 😀

    Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s