Ek is opgewonde oor 2019 Jot#2

Ek is opgewonde oor 2019.

Vir ‘n hele ruk was ek bang vir 2019, omdat daar ook maar baie onsekerhede is, maar elke jaar hét mos maar sy onsekerhede.

Ons woon in Suid-Afrika en niemand kan dit ontken dat hier nie vragte onsekerhede is nie. Ons weet nie wat die toekoms vir ons inhou nie en met soveel swaarde wat oor ons koppe hang, kan ons ook nie altyd seker wees dat die besluite wat ons maak, sal realiseer soos ons dit wil hê nie. Ons voel onseker oor die ekonomie, die politiek, ons veiligheid, noem maar op! Ons verhoudings wil ook nie aldag werk soos dit moet nie. En dit kán ons depressief maak, bedruk.

Maar as ons regtig mooi dink en eerlik is, hou elke jaar sy onsekerhede in, elke jaar is die politiek maar lus om onstuimig te raak, die ekonomie lus om in duie te stort, verhoudings is broos, jaar vir jaar.

En dis juis dít wat my moed gee, want te midde van al hierdie hartseer en onsekerheid, is daar ook jaar vir jaar soveel positiewe goed wat gebeur, positiewe dinge wat na ons kant toe kom, geleenthede om te benut, deure wat oopgaan. Ons pas aan by die nuwe omstandighede, ons raak sterker.

Ek glo met my hele wese dat elkeen van ons gemaak is vir die tyd waarin ons lewe, dat ons spesifieke eienskappe besit om juis die uitdagings van hierdie tyd te kan oorleef, dat ons toegerus word om die dinge te kan hanteer.

Verder het ek ook geleer dat dit juis in die moeilikste van tye is wat ons groei op geestelike, emosionele en ander vlakke.

En as jy die Sleutel in jou hand het, God opsoek, jou vertroue in Hom stel, kan jy die toekoms met durf tegemoetstap in die wete dat Hy saam met jou stap deur die mooiste van paaie, maar ook die moeilikstes. Dít kan ek met ‘n oop gemoed getuig omdat dit presies is wat ek doen, met my hand stewig in God se Groot Hand, veilig deur die woeste storm, omdat Hy die groot prentjie sien, die pad ken.

Ek is opgewonde oor 2019.

Toortsie

#JusJoJan

17 thoughts on “Ek is opgewonde oor 2019 Jot#2

 1. Ek het in die vakansie na ‘n fliek gekyk…Paulus, disciple of Christ. Ek weet daar is maar ingeskryf met die drama, maar ons weet ook hoe het dit gegaan in Jerusalem, nadat Nero dit half afgebrand het. Die christene is gebruik as fakkels en in die speles vir die leeus gegooi ens. Ek weet nie hoe sou ek gevaar het nie? Ons lewe nog baie lekker.

  Like

  1. Oeee daardie fliek het my diep geraak. Ek bid baie dat, sou ek eendag voor so ‘n keuse staan, ek sterk sal wees en nie vou nie, want uit jouself sal jy dit nie regkry nie.

   Like

 2. Ek stem volkome saam met die mooi en goed wat op jou pad kom. Self het ek al n hele klompie winters agter die rug. In daardie vroeëre jare het daar ook dinge selfs wëreldwyd gebeur waar daar gedink is nou is dit die laaste. Tog as mens terugkyk was daar altyd n uitkoms. Die vaste geloof op God se wil is al wat mense werklk staande kan hou al sê baie die teendeel.

  Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s