55 is lekker

Kyk, ek het gedink, toe ek 40 geword het, dat ek in die sewende hemel is, want as jy 40 is, mag jy doen wat jy wil, wanneer jy wil, met wie jy wil, of jy wil, hoe jy wil, hoeveel keer jy wil.

Maar toe kom 50 en ek dog, nou is ek in Utopia! Maar 55! Man, dis ‘n lekker besigheid!

Die eerste ding wat natuurlik met 55 kom, is dat jy teen hierdie tyd al ál jou verstand verloor het. Daardie ongelooflik baie verstand wat jy op 25 gehad het, wat selfs vermeerder soos jy ouer raak, is totaal opgebruik wanneer jy by 55 kom. Lekker, né?

So, niemand kan meer van jou iets verwag nie, jou opinie geld nie meer nie, want wat weet jy after all? 🙂 En jy praat uit jou beurt uit, alles as gevolg van die verstand wat opgebruik is! En juis dít vervolmaak 40 se of jy wil wanneer jy wil met wie jy wil net heeltemal.

Op 55 begin jy al afskaal, kies jy wat jy wil doen en hoe en met wie. Op 55 het jy al ‘n hele klompie eksamens van die lewe afgehandel. Party van die eksamens het jy met vlieënde vaandel geslaag, sommige het jy gedínk jy het geslaag, net om agter te kom dat jy die kat aan die stert beetgehad het. Party van die eksamens het jy herhaaldelik gedop en kry dit steeds nie reg nie, maar party het jy tog later wel reggekry, miskien so by die tiende poging, en net-net, maar darem.

Op 55 het jy ook al ‘n hele paar hoofstukke in die lewensboek klaar geskryf en afgehandel. Been there, done that, got the t-shirt. 🙂 Is dit nou nie lekker nie?

Een van die lekkertes van 55 is dat jy kan kies of jy jou aan kaboutergoetertjies gaan steur, watter van hulle jy gaan verduur, selfs al wil nie, en watter jy eenvoudig gaan ignoreer.

Op 55 begin ek tyd kry om soms iets lekkers te doen, goed waarvoor ek vroeër in my lewe nie die geleentheid gehad nie, omdat die geleenthede bloot nie daar was nie, of omdat ek my beurt met klein kinders gehad het en net alles in my vermoë moes doen om kop bo water te hou, en ek belowe julle, ons almal kry ons beurt daarmee, of ons nou wil of nie.

So, op 55 geniet ek die bietjie vryheid wat daarmee saamkom, selfs al is sekere ander probleme weer baie groter as wat dit vroeër was. Gelukkig het ek al op 55 ook geleer om by my Vader se voete te gaan sit en dat Hy versorg en troos.

55 is vir my ‘n vensterperiode, voor die winter van die lewe kom wat ek miskien nie meer so alles sal kan doen nie. Om die waarheid te sê, ek besef alreeds dat daar sekere goed is wat ek nie meer kan doen nie.

Maar intussen geniet ek my 55 jaar voluit en ek brei truitjies presies volgens die patroon, maar stil-stil wonder ek of dit nie ‘n rokkie is nie. Die moutjies lyk ook korterig, maar ek moet onthou dis hangskouertjies

Groetnis

Toortsie

27 thoughts on “55 is lekker

 1. Ha ha nou lag ek te lekker. Wat? 55? wag tot jy by die 70 kom dan kan jy eers doen wat jy wil sonder dat jy hoef te dink of te vra! Geniet jou middel vyftig- ek het toentertyd met afskaling van onderwysers op 55 kon aftree en nog n 5 jaar ekstra by pensioen gekry omdat ek dit vrywillig gedoen het. Lekker slim gewees op 55!

  Liked by 1 person

 2. So gaan mens al afdraande en hoef al minder verstand te hê totdat jy 67 strike en jou ou matriekklas se 50ste reunie reel. Jong, dan soek jy daardie logika en daai geheue wat verdwyn het! Die lewe begin op 70…

  Like

 3. Stem nie saam nie. Toe dit doller as kop af gegaan het en my huis vol kinders en lewe was, het ek voluit gelewe. Ouer word en minder doel in die lewe hê is twak!!!! Laat ek eerder nou stilbly….. dit borrel, dit borrel in my…. netnou skiet die deksel van die stoompot af en maak ‘n helse gemors.

  Like

   1. Doel Toorts doel. Daar lê ‘n dag voor jou met geen doel meer as om kos te maak en skottelgoed te was nie. Verder het jy ure en ure om jouself te vermaak en te doen wat jy wil. Ek kan myself aan geen organisasie verbind nie want ek weet noe.hoe my kop homself van dag tot dag gaan gedra nie. Ek het nog altyd deur die lewe gegaan met “There is a Higher calling in life than just living” Ek wil vir ander LEWE nie vir myself bestaan nie. Ek voel so ernstig oor die saak dat ek hier met trane in my oë tik.

    Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s