Mag ons kos vries?

Natuurlik mag ons kos vries! Ons is almal so besig met ons dagtaak en om te jaag van hier na daar, ons maak dit net vir onsself soveel makliker as ons kos in groter maat kan maak en dit dan kan vries vir wanneer ons nie tyd of lus het om kos te maak nie. Ek doen dit ook.

Ek sal nie alle kosse vries nie, maar die meeste van die kosse in my Toortsieboeke is ryk en kan in die yskas gehou word vir ‘n dag of twee. Ek het nog nooit die soppe in my boeke gevries nie, maar ek maak gewoonlik ‘n groot pot en dan hou dit vir ‘n dag of twee in die yskas tot dit op is.

Vleisgeregte vries gewoonlik baie goed. As ek bredie kook, maak ek genoeg vir die volgende dag ook, en vries dit nie, omdat ek nie seker is of die groente goed sal vries nie. Tog kan ek nie dink dat daar ‘n probleem behoort te wees nie.

Maalvleisgeregte is ideaal om in grootmaat te maak en te vries. My ma het my geleer dat dit presies dieselfde moeite is om byvoorbeeld frikkadelle en bobotie sommer dubbeld te maak en die res dan te hou. Toe my huis nog vol kinders was, sou ek dit sommer vries in die bak waarin ek dit opdien, maar noudat ons net ons twee is, skep ek dit uit in plastiekbakkies. Dis veral ook lekker om die kos vooraf te maak as jy gaste verwag en net die bak uit die vrieskas te haal wanneer jy dit nodig het.

Van gaste gepraat: Stolslaaie is baie lekker om vooraf te maak.Dit hou goed vir 2 of 3 dae en dan kan jy eerder lekker ontspan saam met die gaste, in plaas daarvan om rond te skarrel om die kos te maak.

Ek maak ook meer as een beestong op ‘n slag gaar, dieselfde met beesstert. Een keer se moeite, ‘n paar keer se eet! Skep dit in porsiegrootte in bakkies, of soveel soos julle op ‘n slag benodig. Maklik! ‘n Gaar skaapboud kan ook met gemak in kleiner hoeveelhede gevries word. (Vleis is baie keer ook goedkoper as jy dit in grootmaat koop.)

Alhoewel muffins nie by my kans kry om gevries te word die kere wat ek dit maak nie, weet ek dat dit baie goed vries. Maak dit in grootmaat en haal elke dag net soveel uit as wat jy benodig.

Gaar hoender vries ook goed.

Baie van die groentes kan ook nog die volgende dag geëet word.

Ons kán ons lewe makliker maak met ‘n klein bietjie beplanning.

Groetnis

Toortsie

Toortsie by Finesse: Die waarde van my bidboek.

Toortsie se Facebook Page

Toortsie se Bantingresepteboeke Facebook page

TPM Transformasie Gebedsbediening Bredasdorp en Riversdal Facebook Page

Toortsie’s English Blog Posts

Kruinsig Plaasakkommodasie, Riversdal

Toortsie by Finesse voelgoed tydskrif

Radio Tygerberg resensie

15 thoughts on “Mag ons kos vries?

 1. Jou opskrif het my nou ‘n oomblik lank laat vries. “Huh? Vries ander mense nie hulle kos nie?” Haha. Ons kook net elke tweede dag en daar is gewoonlik pakkies gevriese kos, veral sop of kerrie, in die vrieskas. Dit hou goed vir weke. Op “skip”dag sorg elke ou vir homself – eet gister se kos kos wat oorgebly het, help jouself aan ‘n pakkie gevriesde kos of maak snackwiches. Om uit te eet is ‘n bonusdag, maar dit gebeur nie baie nie.

  Liked by 2 people

  1. Ek glo ook dat baie mense dit doen, hierdie was ‘n navraag wat ek gekry het, en dadelik dink ek dan dat daar dalk meer mense is met die vraag, en ja, dis sommer die inspirasie vir nog ‘n bloginskrywing.

   Liked by 1 person

  1. Dit moet die narkose wees maar ek lees woorde so verkeerd. Lees jou kommentaar “so handig as jy net ‘n paar Israelietjies nodig het vir ‘n vinnige geroosterde broodjie of omelet..” 😀😀😀😀😀

   Liked by 2 people

 2. Ek moet sê dit is nou nie kos vries nie, maar my Sondag se gedupliseerde kos op gisteraand se tafel was lekkerder as Sondag sin. Ek dink alle kos wat ons kook moet ‘n dag staan want dit was lekker verby… als wat daarmee gepaardgegaan het en die feit dat ek nie op ‘n Maandagaand hoef te gekook het nie. Skaapboud, aartappels, boontjies (bredie tipe) soetpatats met lemoen en rys… was heerlik.

  Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s