As ek nie geglo het nie, wat dan?

Lekkervurig het hierdie prentjie by haar blog opgesit en ek begin om my kommentaar te tik en ek hou aan met tik en tik en besef net daar: Hierdie is my bloginskrywing vir die dag.

Ek glo.

As ek nie geglo het nie, weet ek nie waar ek vandag sou wees nie. Ek is seker ek sou al op die sterkste anti-depressante wees wat vir my voorgeskryf kan word, en dít skryf ek met die grootste deernis en respek denkbaar. God het my baie jare gelede genees daarvan, maar die duiwel is listig en hy probeer maar steeds om iewers ‘n vatplekkie te kry.

God is die Een na wie ek gaan as die lewe te holderstebolder raak, ek nie meer weet waar om te vat en waar om te los nie. Hy is die een wat my kalmeer wanneer ons land se stories my bang maak. Hy is die een wat vir my in die nag antwoorde bring as ek worstel. Hy is die een wat my rustig hou as ons in kurkdroë grond saai wat al sand getrap is en daar geen teken van reën is nie. Hy is die een wat my keer op keer regop hou as verskriklike dinge oor ons pad kom en ek nie weet hoe om die een voet voor die ander te sit nie en eintlik net op ‘n hopie wil lê. Hy is die een wat my seën, vir elkeen van ons, maar ek skryf mos nou hier van as ék nie geglo het nie, waar ék sou wees.

Ek glo in die Lewende God wat alles wat bestaan, gemaak het, wat ons oneindig liefhet, wat regtig net die beste vir elkeen van ons wil hê. Ek glo in Jesus Christus, wat Sy seun is, wat gebore is uit ‘n maagd, wat gekruisig is en opgestaan het uit die dood. Dié Jesus wat vir veertig dae aan soveel mense verskyn het ná Sy opstanding, en opgevaar het na die hemel om vir my en jou en vir almal wat Hom aanvaar het as hul Saligmaker, ‘n plekkie gaan voorberei het. En ek glo in die Heilige Gees, die God met ons, wat elke sekond van die dag of nag hier by my is om my te help en te lei, as ek Hom net sal toelaat. Ek glo dat God die Vader, Jesus Christus en die Heilige Gees Een is. Wel drie verskillende persone, maar een.

Ek glo ook dat daar ‘n dag kom wat die geleentheid om te kies, verby is. Die dag van ons dood, of as Jesus terugkeer voor ons dood, daardie dag. Dán moes ons klaar gekies het: Vír Hom, of teen Hom. Ek weet wat ek gekies het, maar weet jy al wat jy gekies het? Dit was my beste besluit wat ek ooit in my lewe kon doen.

Groetnis

Toortsie

Toortsie by Finesse: Die waarde van my bidboek.

Toortsie se Facebook Page

Toortsie se Bantingresepteboeke Facebook page

TPM Transformasie Gebedsbediening Bredasdorp en Riversdal Facebook Page

Toortsie’s English Blog Posts

Kruinsig Plaasakkommodasie, Riversdal

Toortsie by Finesse voelgoed tydskrif

Radio Tygerberg resensie

18 thoughts on “As ek nie geglo het nie, wat dan?

 1. Daardie aand waarop ek in my hart gesê het – nadat ek die Verlossingsboodskap gehoor het – “As dit waar is… hier is ek,” is die kragtigste woorde wat ek ooit sal uiter. My lewe het handomkeer verander. Dankie Vader vir soveel genade…. vir Jesus en U Heilige Gees!!!

  Liked by 1 person

 2. Toortsie,soos jy reeds weet, glo ek nie. Ek is deur al dieselfde smarte en dinge, soos wat elke lewendige mens mee gekonfronteer word en ek het tóg self daardeur gekom.
  Hiermee probeer ek nie dit waarin jy glo, belaglik maak of aftakel nie. Ek beantwoord net die vraag wat jy in jou opskrif stel.
  Ek word nooit geteister deur duiwels of skuldgevoelens nie, want ek glo nie daarin nie en dis werklik vir my ‘n verlossing dat dit nie ook nog ‘n las op my skouers is nie.Weet jy hoe vry laat dit my voel.

  Liked by 1 person

  1. Dankie Perdebytjie en ek stel dit hoog op prys dat jy die vrymoedigheid het om met my daaroor te praat. Ek respekteer regtig jou siening. Een die ander kant kan ek egter stilbly oor wat God duidelik in my lewe doen nie. Mag jy ‘n mooi dag hê. ❤️

   Liked by 2 people

     1. Dankie Toortsie. Dit is soms vir my baie moeilik as ek sien hoe entoesiasties julle oor jul geloof is…ek praat nou hier van al die bloggers hier rond. Vir my maak dit geen sin nie en ek bly stil, want ek wil niemand aantas nie.

      Liked by 1 person

      1. Perdebytjie, die pad wat die Here met my stap, is ‘n ongelooflike en wonderlike pad wat sekerlik vir ander mense soms vreemd klink. Maar vir my is Hy ‘n werklikheid en Hy bewys Homself oor en oor aan my. Hier gebeur net te veel ‘toevallighede’ in my lewe, goed wat ek spesifiek vir Hom vra en niemand daarvan weet nie, en die antwoord dan uit die bloute kom, deur mense, deur omstandighede, ens. ‘n Stap in die geloof mag soms sinneloos klink, maar God laat mens nie alleen nie. Dis iets wat ek werklik vir almal gun. Mooi aand vir jou. Dankie dat jy steeds hier lees, selfs alskryf ons dinge waaroor jy anders dink.

       Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s