The opposite of static

Today’s daily prompt: Static. According to Google is the meaning of static: ‘lacking in movement, action, or change, especially in an undesirable or uninteresting way.’

I am a child of the sixties, my teenage years were in the seventies, and I started my adulthood in the eighties. I came from a farm in South Africa and I felt secure in a life that didn’t change so much.

But, as all of us know, everything changed. The reality is that nowadays, everything changes very often. And yes, I changed as well. Nothing is static any more!

Something else also happened: Years ago I tried to give a tiny step outside my comfort zone. I can’t remember what was the first step I took, because, over years, I did it quite a lot of times! Every time it took a lot of courage, but most of the times it worked. And when I became accustomed to the ‘new’ comfort zone, it was time for a new step again.

You see, you get used to the feeling that you get outside the comfort zone and it can be really exciting out there.

So, when things get static in my world, it’s time for something new!

Best wishes

Toortsie

21 thoughts on “The opposite of static

 1. By ons in Nederland het ‘n Suid-Afrikaanse digter Antjie Krog die goue gansvere gewen. Ek dink dat ek dit dadelik vertaal danksy mnr. Google in jou taal. Nog ‘n bevredigende kommunikasie. Sy het gesê die taal is onder druk.

  Liked by 1 person

  1. Jou Afrikaans is puik! Of is jy Afrikaanssprekend?
   Ja, daar is mense wat graag ons taal wil dooddruk, maar gelukkig is daar steeds baie mense wat daarvoor veg. Ek is bekommerd dat hulle dit heeltemal uit skole gaan haal, dan sal dit baie swaar kry om aan te hou bestaan.

   Liked by 1 person

 2. Goed gedoen. Ek wou juis vra gebruik jy nie dr Grammarly nie? Ek sien toe jy gebruik jou foon. Grammarly help baie om sinskonstruksie en selfs woorde te gebruik.(Ek kretiek nie jy skryf goeie inligting. Die edit gaan help om dit nog beter te maak. Vra my ek het al ontsettend gegroei met die Eng skryfwerk)

  Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s