Kameel – my heilige bed

Ek het hierdie nou so geniet…. maar om die humor agter dit te verstaan plaas ek ‘n vorige inskrywing rondom die heiligheid van my bed.

Ons bed, of beter nog slaapkamer het ‘n storie.  Deur die jare het ek stelselmatig elke vertrek in ons huis opgetof, of is dit nou uitgedos; maar ons slaapkamer het agterweë gebly.  Die bedkassie was nouwel nie meer ‘n “toolbox” met ‘n gordyntjie om nie; maar die kamer het maar sleg afgesteek teen die res van die huis.

Een middag lê die drie kleintjies – toe reeds in hoërskool – op ons bed en gesels.  Kenneth ons kunskind, kom plak homself met vuil oorpak en al, tussen hulle neer.  Na ‘n rukkie se gesels vra hy, “Wanneer maak mamma eendag julle kamer mooi?”  “Die dag wanneer julle kinders besluit om vir julle ‘n ander geselsplek te kry,” antwoord ek.  “Dan is dit nooit,” laat hy ewe droog van hom hoor.

Ons trek stad toe.  Die kinders het die nes verlaat, en ek besluit dit is nou uiteindelik my beurt vir ‘n kamer waarvoor ek my nie hoef te skaam nie.  Maar ek het my met die klomp misgis, Ken insluitend.  Soos een man kom hulle in opstand teen ‘n bed waarop hulle nie mag lê en kuier nie.  Die bed word “Mamma se heilige bed,” gedoop.

Screenshot_2018-01-11-14-11-47Jare het intussen verloop maar my bed behou sy status. Dinsdag pas ek ons kleinseun op, en sit ‘n foto van die slapende baba op ons familiegroepie. Dié terugvoer is nie wat ek verwag het nie… maar dit het my lekker laat lag.

Dit dan van Chanté af:

Screenshot_2018-01-11-14-12-21-1

En nogsteeds bly ek lief vir my kinders.

23 thoughts on “Kameel – my heilige bed

  1. Praat jy, my ma dans saam my tieners, gmf, sy sou nooit saam my dans toe ek n tiener was nie 🙂 Oudste word Februarie 17jr oud en het die Desember vakansie sommige aande steeds TUSSEN ouma en oupa geslaap. Met hulle 3 se paar dae in n wildreservaat het SY bestuur. Dankie Liewe Jesus vir ouma’s en oupa’s.

   Liked by 2 people

  1. Eienaardige liefde wat ‘n mens vir jou kinders het. ‘n Mens kan ophou lief wees vir jou man… maar aikôna wanneer dit by jou kroos kom. Soos my ousus eenkeer gesê het….. “Jy hou nie altyd van jou kinders nie, maar jy bly lief vir hulle.” 😄😄😄

   Liked by 2 people

  1. Scrapy sou ek my aan die klomp steur (skoonseuns ingesluit) was ek lankal koekoes. Lekker rus…. een van die dae is dit “back to Plateau.” 😕

   Like

   1. Stem saam hul kan mens se kop soms lekker deurmekaar maak. Ja amper weer tyd vir terug hok toe. Wonder of daar beginnertjies gaan wees? Hul is in die begin maar n hand vol so vroeg soggens. Huil en klou aan ma ens! Sal maar solank weer n paar omkoop idees moet uitdink. My kop is so besig met skryf dat my lyf skoon moeg is aan die einde van die dag en dan wil die ou brein mos nie gaan slaap nie. Gaan vanoggend bietjie na Bea kyk-dis n afleiding. Lekker slaap.

    Liked by 1 person

 1. Lag ek nou kliphard… my seun kom lê nogsteeds op my bed en gesels met my – dit is baie swaar vir my om hom nie te jaag nie. Dit lyk net verkeerd as hy homself so kom neerplak. Maar my dogtertjie, sy doen die geselsding nerens meer nie – ons is half vervreemd van mekaar, daar het ‘n groot stilte tussen ons kom lê en vrymoedigheid met mekaar bestaan nie meer nie, daarom verduur ek maar die man kind se tuismaak op my bed en sy geselse van sy alledaagse lewe 😊

  Liked by 1 person

  1. Dis jammer oor jou dogter!!! Hoop werklik dinge tussen julle kom weer reg. Dis nie net mooi woorde nie… ek hoop werklik dit kom weer reg. My seun het al gewerk toe hy so met vuil oorpak en al hom kom neerplak het. As ek daaraan terugdink was dit werklik kosbare tye. Geniet maar die man kind in jou bed…. kort voor lank het hy sy eie gesin en dan is alles net ‘n herinnering.

   Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s