Huistoegaantyd

‘n Vakansie is ‘n wonderlike ding. Jy geniet hom verskriklik, jy wil jou dae rek sodat dit net nie moet omgaan nie, jy wil elke oomblik bewaar, maar iewers raak dit tyd vir huistoegaan. Iewers, behalwe dat die tyd verstreke is, begin jou liggaam vir jou sê: Dis tyd.

Selfs al hou jy hoé lekker vakansie, selfs al is jy omring met die beste mense in die wêreld, selfs al word jy behoorlik bederf en sien jy elke dag nuwe dinge, sê jy binneste iewers vir jou: Dis tyd.

Wanneer dit sulke tyd raak is snaaks nie meer snaaks nie, vreemd nie meer fraai nie, anders beslis anders, die koue wat jy as avontuur gesien het, nie meer ‘n avontuur nie. Sulke tyd begin jy terugverlang na jou bekende, jou plek, jou mense, jou klimaat, jou honde. Jy keuse van klere raak beperk, om die waarheid te sê, al die klere is inderwaarheid vuil en jy verlang na jou klere by die huis, selfs na jou wasmasjien! Ja, jy verlang na jou gerief wat jy volgens jou smaak vir jouself ingerig het. Jy verlang na jou eie kombuis waar jy kos op jou eie manier gaarmaak, jou eie ritme waar jy self besluit hoe en waar jy dinge doen. Jou eie bed. ‘n Regte boerebraai. Bredie. Eiers gebak presies soos jy daarvan hou.

Huistoegaantyd is ‘n wonderlike tyd. Dis die tyd wanneer jy jou eie omgewing die meeste waardeer, wanneer jy besef jy woon op die beste plek op aarde, wanneer jy weer dit wat joune is en dit wat jy doen, met nuwe oê bekyk, met nuwe durf en passie aanpak, nuwe idees toepas.

Dis ‘n tyd van dankbaarheid: Dankbaar vir die voorreg om te kon vakansie hou, maar ook dankbaar vir jou huis, jou plek, jou werk.

Mag elkeen wat bevoorreg is om ‘n bietjie ‘weg te kom’ van die normake roetine, ook die voorreg hê om nuut en vars en verfris terug te keer na hulle plekke.

Groetnis

Toortsie

15 thoughts on “Huistoegaantyd

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s