Daar van slim toe sy baas!

Om in te pak as jy wil vlieg, is nogals ‘n tameletjie, veral as jy internasionaal wil vlieg. ‘n Mens moet so mooi dink wat jy waar inpak.

My reël is dat die paar waardevolle items wat ek beslis nie wil verloor nie, in my handbagasie kom. Eintlik wil jy mos regtig niks verloor nie, maar jou koffer wat jy inweeg, bly maar ‘n tameletjie.

Ná 9/11 se fiasko destyds met die vliegtuie in Amerika, het lughawens se sekuriteit dramaties verhoog. Jy moet so mooi oplet wát jy in jou handbagasie pak. Een oomblik van aandag wat dwaal, veroorsaak dalk moeilikheid wanneer jy deur die hekke gaan. Ek moes al oor jare ‘n mes en vurk afgee, my gunsteling klein skertjie, en ‘n botteltjie pepersproei. My man moes al sy geliefde Swiss Army mes weggooi en ‘n hele paar botteltjies onderarmsproei.

Jaaaa! Ons weet! Ons ken die reëls uit ons kop uit! En nee, ons is nie hardkoppig nie, eerder soms ‘n bietjie ingedagte of vergeetagtig.

Net vanoggend gee ek toe vir pappa ‘n hele lewensles. Is hy seker hy het nou nie weer goed in sy handbagasie wat nie daar moet wees nie? Hy het tog al baie gevlieg, hy ken mos die reëls. Geen botteltjies groter as 100 ml nie, ongeag die inhoud. Hy gee net so ‘n sagte sug by homself.

Wie se koffer word afgetrek?

Die uwe s’n!

Want ék het toe sowaar my hele toiletsakkie per ongeluk in my handbagasie gepak. Vir wat? Dít terwyl ek kan onthou wat my gedagtes was toe ek besluit het om eerder my medikasie in my groot koffer te pak.

Nou ja, as jy nie wil dink nie, moet jy seker maar voel.

Groetnis

Toortsie

13 thoughts on “Daar van slim toe sy baas!

    1. Gelukkig nie. Net gesigwas, wat amper leeg is en buis shampoo. Dis nogals ‘n verlies, want ek sukkel altyd om daardie shampoo in due hande te kry. Ek moet nou weer deur die hekke, so ek sal maar sien wat nou weer gaan waai.

      Like

  1. Daai wegsmyt is darem swaar, ek moes dit ook al ‘n keer of twee gedoen het, die laaste keer het ek geweier en my man opdrag gegee om terug kar toe te gaan en my goed in die kattebak te gaan toesluit, want weer weggooi gaan ek beslis nie!!!

    Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s