Ander mense se verwagtinge

Ek wonder hoeveel keer in my lewe het ek nie iets gedoen nie uit vrees vir mislukking, of ander kere weer, uit vrees vir sukses. Ek wonder hoeveel keer in my lewe het ek soos ‘n mislukking gevoel, selfs nadat ek my beste gelewer het, selfs al was dit nie ‘n mislukking nie, maar eintlik ‘n sukses?

Voor ek my eerste Transformation Prayer Ministry Kliënt sien, raak ek in ‘n tipe angstoestand. Sê nou net ek kry dit nie reg nie? Sê nou net dis ‘n mislukking? Wie is ek om te dink ek kan as fasiliteerder optree sodat ‘n mens met God in aanraking kan kom?

Die TPM vraag kom in my kop: Hoekom is ek dan so bang? Dis tyd vir TPM op myself.

Ek ontdek is ek bang vir die verwagting wat ander mense dalk op my mag hê en dat ek nie daaraan sal kan voldoen nie! Ander mense se verwagtinge, of dit wat ek dínk dit is, maak dat ek sommer opgee voor ek nog begin! Dit wat ek dink ander verwag van my, veroorsaak dat ek in vrees en bewing sit! Heeltemal onnodig!

In daardie TPM-sessie op myself wys God vir my dat Hy my gekies het om dit te doen, Hy het my self toegerus en soos ek mos al lankal weet, sal Hy my nie alleen los met die kliënt nie!

In elk geval, die kliënt het met geen vooropgestelde verwagting gekom nie, sy het met liefde en begrip na my gekom en God was self daar en ons het dit ervaar!

Vandag preek ek vir myself. Wat maak die verwagting van ander mense, meestal onuitgespreekte verwagting, soms een wat ek self fabriseer, saak? As ek vir iemand ‘n geskenk in liefde gee en die persoon se verwagting was anders, het ek mos my deel gedoen. Dit maak nie van my ‘n mislukking nie!

Ook vir jou. As jy jou beste gedoen het, in liefde, is dit goed genoeg. ‘n Ander moontlike verwagting van die ander persoon maak nie van jou ‘n mislukking nie. Dalk het jy net verkeerd verstaan wat die persoon bedoel het. Dalk het hy nie sy verwagting duidelik gekommunikeer nie. Ja, ons móét altyd poog om te verbeter aan onsself, maar dalk was ons reeds op ons beste?

Laat ons voluit leef in liefde!

Toortsie

Toortsie by Finesse: Toe kom die reën

Toortsie se Facebook Page

Toortsie se Bantingresepteboeke Facebook page

Toortsie’s English Blog Posts

Kruinsig Plaasakkommodasie, Riversdal

Toortsie by Finesse voelgoed tydskrif

Transformation Prayer Ministry: Bredasdorp en Riversdal

#tpm #tpmsa #tpmbredasdorp #tpmriversdal

24 thoughts on “Ander mense se verwagtinge

 1. Dink jy moet bietjie TPM op my doen….. het bietjie groot skrik weg…. in hospitaal opgeneem gewees met ‘n “heart rate” van 150. Reg geskok. Toorts, ek dink juis om Jesus te volg vat Hy jou plekke waar jy na asem snak. Hy het goed geweet wat gaan volg toe hy sy disipels in daardie bootjie laat klim, en toe gaan lê en slaap het. Hy vat mens definitief uit jou comfort zone uit.

  Liked by 1 person

    1. Mag ek vra waar jy is? Daar is TPM fasiliteerders regoor die land. Ek sou dit natuurlik graag met jou wou doen!
     Hul gaan nou ‘n app ontwerp waarin al die fasiliteerders gelys is en die dirpe waar hulle beskikbaar is.

     Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s