Trots Suid-Afrikaans

Ek is trots om my mense, my land se mense, wat gister saamgestaan het en saam gebid het. Swart mense, bruin mense, wit mense, wat hulle tot God gewend het vir hulp.

Ek verkies om die negatiewe nuus te ignoreer en te sien dat ons regtig vrede en samewerking in ons land wil hê. Die negatiewes sal altyd daar wees, dis ons keuse of ons ons aan hulle sal steur of nie. Die meerderheid mense smag na vrede en liefde en die beste nanier om dit te kry, is om dit te gee. Mag God hulle wat steeds onmin wil saai, se harte verander dat ook húlle eerder vrede en liefde wil saai.

Baie dankie vir elkeen wat deelgeneem het. Dit het ons moraal gelig. Dit gee ons boere die moed om ons werk te doen. Nie net ons boere nie, die moraal van baie Suid-Afrikaners is gelig. Ons het saamstaan ervaar, saamstaan tussen alle rassegroepe, alle beroepe, ryk, arm, gesond, gestremd. Ongeag van wie jy is, ons het saamgestaan.

Baie dankie vir elke persoon in die buiteland wat deelgeneem het. Meegeleef het. Thank you for every person that showed us their sympathy, even those who aren’t South Africans. We appreciate it. Really, we do. Thank you for every photo that was placed on Facebook of peaple wearing black, feeling with us, feeling our pain.

Mag misdaad totaal uitgewis word in ons land. Nie net groot misdaad nie, ook klein misdaadjies. Dit begin by onsself. Daardie pen wat ons in die kantoor vat, die spoedgrens wat ons nie hou nie, stop op stopstrate. Facebook in werksure waarvoor ons betaal word. ‘n Lepeltjie koffie uit ‘n ander ou se blik.

Laat ons ander mense behandel soos ons behandel wil word: Met respek. Met liefde. Kom ons begin met ‘n groet. My pa het altyd gesê, Madelé, groet die mense. Weet julle watter verskil maak ‘n vriendelike groet? Lig net jou hand van die stuurwiel af en glimlag vir die persoon in die ander motor. Raak aan mense. Klein dingetjies. Ons kan ‘n verskil maak. Die verskil begin by my en jou.

Ek glo in ‘n God van wonderwerke. Ek het al te veel wonderwerke in my lewe beleef om dit mis te kyk. God bedoel dit goed met ons, ons moet Hom net toelaat. Onthou om, as jy ‘n wonderwerk sien, hoe klein of gering dit dalk mag lyk, te deel met ander. Dit bring hoop.

Groetnis

Toortsie

11 thoughts on “Trots Suid-Afrikaans

  1. Ek voel in al die jare van apartheid was daar minder rassehaat as wat nou die geval is. Nou word die vertoon van die ou landsvlag as rassisme geklassifiseer. Dit word ook nie die Ou Suid Afrikaanse vlag genoem nie, maar die apartheidsvlag.

    Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s