10 October is barefoot day

I write this in English because I refer to Becha didn’t know‘s post: Beneficial Meditation Tip: Use Earthing/ Grounding to Reduse Stress!

Accidentally, today is barefoot day! According to Amos Agrimin‘s Prayer Focus on Labour Relations, 10 October is Barefoot Day. The idea is that we walk barefoot, in remembrance that we walk on holy ground, that is God’s ground, and that we must always live and work in His presence.

I love it to walk barefoot. I always loved it. I feel free when I walk barefoot. Since I live in town, it changed. When I lived on the farm, it was natural to walk barefoot. In town you have to be neat and decent! 🙂

Walking barefoot is the natural thing to do. We were born with bare feet! I am sure that the first people on earth didn’t have shoes, they walked barefoot! Dave Pepler says that, by walking barefoot, we are kept earthed. We stay connected with the earth and that is crucial, because we are part of the earth, we were not put accidentally on it!

Becha didn’t know lists these benefits of walking barefoot:

The Benefits of Earthing & Grounding

According to emerging research, earthing may be beneficial in:

 • Reducing inflammation
 • Reducing chronic pain
 • Improve sleep
 • Increasing Energy
 • Lowering stress and promoting calmness by reducing stress hormones.
 • Normalizing biological rhythms including circadian rhythm
 • Normalizing blood pressure and blood flow
 • Relieving muscle tension and headache
 • Speeds healing- used in some places to prevent bed sores
 • Reducing jet lag
 • Shortening recovery time from injury or athletic activity
 • Reducing  snoring

She also writes: It’s important to get that skin to skin contact with mother earth. It’s very soothing, beneficial, and relaxing to do! Allow your skin to touch soil, sand, water, or any conductive surface that is in contact with the earth. Dig your bare feet in, or lie down.

I can’t say it better! I can’t approve more. Over years I wrote a few posts about this subject:

 1. Blomme van geluk
 2. In ‘n glaskas. One day I felt as if I was living in a glass chest, then I got the answer!
 3. Kaalvoet.

I love walking barefoot and today I am going to do it, even in town and if I have to go to the shops today, it is going to be with bare feet! Because, 10 October is Barefoot Day and the winter is over! Summer is here! Today I am going to remember that I walk on holy ground and that God is always present. This will be my testimony: God is always present, here, now and always. 

Last thought: I believe in a loving God who always wants the best for us.

Have a nice day

Toortsie

English Blog Posts

Toortsie se Bantingboerekosboek Facebook page

Toortsie se  Facebook page

Finesse Blogger of the week

Toortsie by Finesse: Netwerk 

Toortsie by Pinterest

Plaasakkomodasie by Riversdal, Wes-Kaap

 

21 thoughts on “10 October is barefoot day

   1. Ek moet kort-kort ń beslisde besluit neem om my gedagte wêreld in ń positiewe rigting te stuur. Sonder ophou. Die jaar eis sy tol op my lyf, en ek voel ook nie heeltyd geestelik sterk nie. Maar sal nie opgee nie, Toortsie. Ek klou behoorlik nou aan Sy kleed vas, soos die vrou in die Bybel. En niks sal my kry om te laat los nie.🌹

    Like

   1. Ons loop baie kaalvoet, sal bietjie koddig lyk in die middestad met ‘n pinstripe broek en netjiese hemp en kaalvoet daarby! Maar ek is gereeld kaalvoet. My seun is anderdag uit Woollies uitgejaag daaroor. Sy voete, nes myne, steek uit onder die komberse as ons slaap.

    Liked by 1 person

 1. Dames, kom loop saam met my in hierdie growwe seesand van ons (net nie vandag nie – dis koud en stormagtig). Met elke tree swaai jy jou lyf soos iemand wat twist-and-shake en dan boor jy jou voete in die sand. Die resultaat: voete so glad soos bababoudjies en ‘n groot smaail op jou bakkies.

  Liked by 1 person

 2. Kaalvoet loop is werklik terapeuties en baie goed vir kinders se ontwikkeling. My twee kleindogters haat skoene, ons is al gevra, of die kind dan nie skoene het nie😃. Gelukkig kan hulle hier skool toe gaan kaalvoet tot in Gr 3.( Wintertyd dra hulle wel gumboots).
  Daar is niks so lekker as om kaalvoet op die strand te loop nie.

  Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s