Wat ons glo

Ek lees tans die boek, Dink jouself gelukkig, deur Dr Pieter van Jaarsveld.

Screenshot_2017-09-15-07-43-45

Ek kan nie anders as om keer op keer net my kop in bevestiging te skud nie. Ons is wat ons dink! Ons is wat ons glo! Dit ís moontlik om, deur op positiewe dinge te konsentreer, ‘n positiewer mens te word, hy noem dit om die brein te herbedraad.

Gister het ek geskryf oor die bagasie wat ons saamsleep en hoe ek vir byna my hele lewe lank geglo het ek is nie goed genoeg nie. Ek weet dit is nie net ek wat so voel nie, eintlik is dit ‘n regtig algemene ding om so te voel. Ek gewaar dit by soveel mense, suksesvolle mense, die bestes wat jy kan kry, maar steeds voel hulle hulle is nie goed genoeg nie. Verlede jaar het ek op ‘n stadium geskryf dat ek oorlog verklaar teen hierdie gevoel wat net by soveel mense teenwoordig is.

Daarom is dit so belangrik dat ons let op wat ons vir ons kinders sê, en ekself het ook maar baie foute gemaak. Soms bedoel ons so goed en wil ons ons kinders eintlik net aanpor om beter te doen, maar hulle ervaar dit dat hulle steeds nie goed genoeg is nie.

As ons herhaaldelik vir ons kinders sê dat hulle stout is, of ‘ou dommie’, selfs al sê ons dit grappenderwys, glo hulle dit en begin daarvolgens optree.  Ons moet dink aan positiewe boodskappe, ‘soos jy is slim’, of, ‘sjoe, jy maak my trots’, of ‘jy is regtig goed’, ‘jy is mooi’, ‘ek is mal oor jou’, ek is lief vir jou’, ‘jy kán darem ‘n bal slaan’, en ons kinders daarmee opbou, en hulle gaan daarvolgens begin optree.

Kom ons begin konsentreer op goed voel, op positiewe gedagtes, op lekker dinge. Van Jaarsveld sê dat as jy weet wat jou gelukkig maak, jy moet probeer om soveel as moontlik daarvan te beleef. Hy sê ook dat om gelukkig te wees en lewensvreugde te beleef, begin by die verandering van ons gedagtes. Dalk ís ons behoorlik gefoemfaai deur negatiewe mense wat oor en oor vir ons negatiewe dinge toegesnou het en wat ons ons lewe lank glo, maar ons kan steeds kies om nou op positiwiteit te konsentreer, werk te maak van die leuens wat ons glo en nuwe mense te word, mense sonder bagasie en met ‘n wip in die stap.

Kom ons doen dit. Kom ons raak positief. Kom ons herbedraad ons breine sodat ons die geluk wat ons s’n is, kan toeeïen.

Groetnis

Toortsie

English Blog Posts

Toortsie se Bantingboerekosboek Facebook page

Toortsie se  Facebook page

Finesse Blogger of the week

Toortsie by Finesse: Het julle al gehoor van ‘n vreugdevas?

Toortsie by Pinterest

Plaasakkomodasie by Riversdal, Wes-Kaap

 

2 thoughts on “Wat ons glo

 1. Ek lees hier…. en so rukkie later bevestig my dagstuk dit.
  Instead, let the Spirit renew your thoughts and attitudes.
  Ephesians 4:23 NLT

  If You Want to Change, Change Your Thinking

  Change requires new thinking. In order to change, we must learn the truth and start making good choices, but we also must change the way we think.

  The way you think determines the way you feel, and the way you feel determines the way you act. If you want to change the way you act, you start by changing the way you think. In addition, if you want to change the way you feel, you must start with the way you think.

  For instance, you can say, “I need to love my husband more,” but that isn’t going to work. You can’t fight your way into a feeling. You must change the way you think about your husband, about your kids, about your wife. That will change the way you feel, which will then change the way you act. The Bible says, “Let the Spirit renew your thoughts and attitudes” (Ephesians 4:23 NLT, second edition).

  The battle for sin, the battle to deal with those defects in your life that you don’t like, starts in your mind. If you want to change anything in your behavior or anything in your emotions, you start with your thoughts and your attitude.

  The renewal of your mind is related to the word “repentance.” I know repentance is a dirty word for a lot of people. They think it means something bad, something they don’t really want to do, something painful. They think of a guy standing on a street corner with a sign that says, “Repent! The world’s about to end!”

  Repentance has nothing to do with your behavior. It is about changing your mind and learning to think differently. “Repent” simply means to make a mental U-turn.

  You turn from guilt to forgiveness. You turn from frustration to freedom, from darkness to light, from hatred and bitterness to love.

  You may also need to change the way you think about God. He’s not mad at you; he’s mad about you! You’re deeply flawed, but you’re deeply loved.

  Start with your mind, and change the way you think about your relationships, the economy, the world, and your past, present, and future. Changing the way you think will then affect your emotions and your behavior.

  Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s