So werk die Here

Verlede week kry ek ‘n whattsapp wat vra dat ons moet bid vir die plaasmoorde wat nou weer hand-uit ruk. Ek voel in my hart daar moet ‘n vasdag uitgeroep word, beplan dat dit vandag, 6 September, moet wees, vra die Here of ek dit moet doen, en in my geharwar van punt A na punt B, het 6 September gekom en is dit op pad om te gaan en het ek dit nie gedoen nie. Iewers in hierdie week het ek weer vlugtig daaraan gedink, maar helaas. Vasdag het nie gekom nie.

Die vasdag vir die droogte op 9 Augustus was die eerste keer wat ek ‘n gemeenskaplike vas probeer reël het. Ek het niemand persoonlik genooi nie, maar het ‘n geleentheid op Facebook geskep en ook op my blog ‘n uitnodiging geskryf. Twee mense het belowe om dit saam te doen en ek was baie opgewonde, die Here belowe immers dat waar 2 of 3 mense saam bid, Hy ook teenwoordig is. Ek kan ook getuig dat waar 1 mens alleen bid, Hy ook teenwoordig is.

Vanoggend, toe ek in my bed lê en lus wees vir iets om te eet, kom hierdie whattsapp deur:

📍IMPORTANT MESSAGE TO ALL CONGREGATIONS IN SOUTH AFRICAWe have been given important instruction to call South Africa to fast and repent on the 6th of September.As many watchmen and prophets have seen all across the nation that judgement is coming for the sins committed in this nation, I have been given clear instruction from Father to bring the nation to repentance on this specific date.We are asking all congregations to humble themselves before our Father on this date and weep and mourn for the sins that are committed in our nation. This day needs to be filled with a breaking of our hearts before Him as we see our sins as evil and plead for His mercy upon South Africa.We ask as per instruction from Father that this day also is spent fasting as we clearly read in scripture that this is what our Heavenly Father requires of us when we repent.Isaiah 58:6Is not this the fast I choose: to release the bonds of wickedness, to untie the cords of the yoke, to let the oppressed go free, and to tear off every yoke?We are fasting for freedom from the oppression of wickedness and repenting for mercy and cleansing from our sins by the precious blood of our Messiah.The fast needs to endure for 24 hours and repentance needs to endure all day. We ask that the entire family be gathered, even children, to humble ourselves on this day before our Father.Joel 2:12 – 19“Now therefore,” says the Lord, “Turn to Me with all your heart, with fasting, with weeping, and with mourning.” So rend your heart, and not your garments; Return to the Lord your God, for He is gracious and merciful, slow to anger and of great kindness; And He relents from doing harm. Who knows if He will turn and relent, and leave a blessing behind Him – a grain offering and a drink offering for the Lord your God? Blow the trumpet in Zion, consecrate a fast, call a sacred assembly; Gather the people, sanctify the congregation, assemble the elders, Gather the children and nursing babes; Let the bridegroom go out from His chamber, and the bride from her dressing room. Let the priests, who minister to the Lord, weep between the porch and the altar; Let them say, ‘Spare your people, O Lord, And do not give your heritage to reproach, that the nations should rule over them.’ Why should they say among the peoples, ‘Where is their God?’ Then the Lord will be zealous for His land, And pity His people. The Lord will answer and say to His people, ‘ Behold, I will send you grain and new wine and oil, And you will be satisfied by them; I will no longer make you a reproach among the nations.’We all understand the urgency for Father to help this nation with everything that is going on in South Africa.Church leaders, please humble yourselves and bring your congregations before the Almighty on this day. Our nation needs leaders who are willing to humble themselves before the throne of the Almighty when He calls us to.< em>Messengers have been sent to every town and every congregation all across South Africa. Father has also given us scriptures for those who reject this message or the messengers.Matthew 10:14 – 15And whoever will not receive you nor hear your words, when you depart from that house or city, shake off the dust from your feet. Assuredly, I say to you, it will be more tolerable for the land of Sodom and Gomorrah on the day of judgement than for that city!< em>We urge all with much humility and love for our nation and our Heavenly Father to be obedient to this call.< em>Rebeckah ErlankINSPIRED BY ELOHIM< em>This is the letter being sent out to all churches in South Africa. People of South Africa please be obedient to this fast. If your pastor ignores this message, you can keep it yourself at home with your family.<<
ndag, 6 September, soos ek beplan het. Ek het dit wel nie gereël nie, maar iemand anders het gehoor gegee en die boodskap uitgestuur.

Nou nooi ek jou: Jy het seker al geëet vandag, maar dis nog nie te laat nie. As jy geroepe voel om deel te neem aan hierdie vas vir SA, moet dan niks verder eet vandag nie. Drink ook niks anders as water nie, en met elke glas water wat jy drink, onthou dat strome lewende water deur jou binneste vloei. Bid vir ons land. Bid vir die onsinnige moorde, verkragtings, aanvalle wat plaasvind. Wees vandag deel van ‘n groot aantal bidders en vasters.

Onthou, geen gebed of vasgeleentheid kom ooit onbeantwoord terug nie. Ons moet in geloof bid.

Toortsie

English Blog Posts

Toortsie se Bantingboerekosboek Facebook page

Toortsie se  Facebook page

Finesse Blogger of the week

Toortsie by Finesse: Skemerkelkie

Toortsie by Pinterest

Plaasakkomodasie by Riversdal, Wes-Kaap

8 thoughts on “So werk die Here

 1. Vas? Wie, ek? O nee. Ek dink nie die ronde magie van my sal dit maak nie! Maar soos ons Pastoor die dag gesê het: Selfs al skip jy net een maaltyd vir God, Hy sien dit raak!

  Liked by 1 person

  1. Ek moet jou sê, die heel eerste keer wat ek dit gedoen het, het ek dit net tot 1 nm gedoen. (Dis nou vandat ek die vorige aand gaan slaap het.) Teen 1 nm het ek al gebewe. Die volgende keer was tot 6 nm, dit was nogals erg. Nou raak dit al hoe makliker. 🙂

   Like

   1. Ek het een keer vir ‘n oggend gevas. Maar toe was ek mooi maer gewees ook. So dit het nie gepla nie. Verder het ek nie te veel gevas nie. Maar hey, Jesus het vir wat, 40 dae en nagte gevas?
    So wat is ‘n middag vir my?
    Ek dink ek sal more oggend so bietjie vas.

    Like

     1. Skiet my as die nie ge-uiter mag word deur ‘n Christen nie.
      Maar ek is ‘n man!
      Vir die eerste paar jare van my lewe was my kop in my agterstewe.
      In my tiener en jong volwasse dae was my kop in my broek.
      Noudat ek ouer is, is my kop in my maag.
      Maar ek hoor jou, op ‘n meer ernstige noot.
      OK. Ek sluit af,

      Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s