Hoe weet julle van nuwe blogs?

In die ou dae het ek makliker by nuwe blogs uitgekom. Ek het in die instrumentepaneel op my rekenaar gewerk en by die drie blaaie geboer: Nuutste bloginskrywings, Gewildste blogs en gewildste bloginskrywings. Dit is verwyder.

Ek het ook sommer, as iemand kommentaar gelewer het, op die persoon se naam gekliek en dan kom ek by haar uit.

Toe ontdek ek die leser ná baie jare, tog te lekker! Skielik raak ek ‘n volgeling van baie blogs. As ek sien iemand skryf oulik, druk ek die volg knoppie. Alles beland in die leser en wanneer ek lus het vir lees, maak ek net die leser oop en kees wat voorkom.

Tog is ek nie seker of dit alles altyd so lekker werk nie. Ek sien byvoorbeeld net sekere mense se blogs. Ek kry die idee sekere blogs lê altyd bo. Op facebook sien ek iemand het geskryf, gryp die leser en kry die blog nie om de dood nie. Is ek net dom, of wat?

Op ‘n stadium, as jy ‘n bloginskrywing van iemand oopemaak het, het onderaan nog blogs van ander persone verskyn. Ek sien dit ook nie meer nie.

Daar is natuurlik blik. Ek dink ek moet yk of ek hom kan volg.

So ek wil graag weet, hoe weet julle van nuwe Afrikaanse blogs? Ek besef maar weer eens, dis goed om kommentaar te lewer, hoe anders gaan die ander van ons weet?

Groete

Toortsie

English Blog Posts

Toortsie se Bantingboerekosboek Facebook page

Toortsie se  Facebook page

Finesse Blogger of the week

Finesse:  Koop tyd

Toortsie by Pinterest

Plaasakkomodasie by Riversdal, Wes-Kaap

 

Advertisements

About Toortsie

'n Flitsliggie wat oral inskyn, ook waar dit soms ongemaklik is... A Toortsie is a small flashlight, like a torch.
This entry was posted in Blogging and tagged . Bookmark the permalink.

39 Responses to Hoe weet julle van nuwe blogs?

 1. diewithasie sê:

  As mense blogs op Facebook share, blik en blogs wat ander volg wat op hulle blog se lysie verskyn. In die begin, om my blog te promote, het ek doelbewus Afrikaanse blogs met Google gaan uitsnuffel (voor ek van blik geweet het) en dan dit gaan like en comment sodat hulle net my naam gesien kry. Dit het baie goed gewerk

  Liked by 1 person

 2. Ja – dit is of net sekere mense se blogs voorop bly lê … ek sien ook dat ‘n blog hoogstens 2 jaar aktief bly, daarna raak sommige weer weg. Ekself dink dat blogging op ‘n aftreetydperk lekker sal wees.

  Liked by 1 person

 3. Ek steun swaar op blik. Vroeer dae kon jy nog Afrikaanse blogs by af.wordpress.com ook opspoor, maar die funksie het in onbruik verval lyk dit my

  Like

 4. Storieklong sê:

  Ek steun swaar op blik. Vroeër jare kon jy Afrikaanse blogs opspoor by af.wordpress.com, maar daardie funksie het in onbruik geraak lyk dit my

  Like

 5. travel460 sê:

  Toortsie, ek het bo links op die Blik prentjie gekliek, op Blik Voorblad, en kon toe maklik inteken? My posts word nou elke keer dadelik daar opgesit. En vir nuwe blogs kliek ek bo links op Blik Voorblad, op die WordPress blokkie, dan is daar bladsye vol om uit te kies. Man met die hoed het my dit geleer.

  Like

 6. Ek stem regtig saam … Regs onder kon ‘n mens ook iemand follow en selfs dit is nou weg. Dis asof hulle dit net moeiliker wil maak

  Liked by 2 people

 7. Wag… nou gaan ek ook sommer hulp vra! Waar sien julle Blik?!

  Like

 8. Tokeloshe sê:

  Vandag werk dit!
  Linda.

  Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s