Relish

Daily post

And once again I first asked Mr. Google for the translation of relish, they gave only one translation, which is ‘smoor’.

So I thought, what can I write about relish? Slice tomatoes and onions. Fry them in butter till soft. Flavour with salt and pepper, a bit of sweet basil and a teaspoon of sugar or xylitol. Very nice, very tasty! Eat with a patty or boerewors.

I have a very nice recipe for tomato relish that  can be canned. I put it on this blog long ago, and without a few alterations, it is not suitable for Banters. If you want to look, click here. The recipe is written in Afrikaans.

I also consulted my old bilingual dictionary that my mother bought me in 1972. It has a few more translations: smaak, geur, voorsmaak, neiging, toespys, versnapering, atjar. Yes! I couldn’t think that the post per day would give a word that has only one meaning, and I know that the real English people would jazz up the word!

Look at these from my dictionary: Eat with relish (smaaklik eet); Give a relish to  (die smaak prikkel); It loses its relish (die aardigheid verdwyn); Relish the palate (die smaak prikkel); Relish the prospect (uitsien na).

Toortsie

Toortsie se Bantingboerekos Facebook page

Toortsie se Facebook page

Finesse Blogger van die week

Toortsie by Finesse: So begin die mindermakery

Toortsie’s LCHF Journey 

Toortsie op Pinterest

Advertisements

About Toortsie

'n Flitsliggie wat oral inskyn, ook waar dit soms ongemaklik is... A Toortsie is a small flashlight, like a torch.
This entry was posted in English Blog posts. Bookmark the permalink.

22 Responses to Relish

 1. seegogga sê:

  Ek weet ek is nou by verkeerde blog. Ek wl vra oor Reader(leser). Myne wys alewig net die blogs waarop ek ingeteken is. En ek kry mos Emails oor hulle. Ek soek ander nuwe blogs in Afr sowel as Engels. Blogs waarvan ek nie geweet het nie. Hoe kry ek hulle? Daar moet tog miljoene wees? En vroeer jare het hulle die gewildste blogs in su\ulke blokkies op die skerm gesit, maar ek weet lang jare nie meer hoe om daar uit te kom nie.

  Like

 2. Toorts, tik volgende keer “relish meaning” of “relish definition” of “relish synonym”, dan bring google ‘n klomp interessante inligting op. Jammer dat ek my so wys hou, maar dis die soort vrae wat ons kliënte vra en dus ken ek al meeste van die kortpaaie ook.

  Like

 3. seegogga sê:

  Skuus, j ek is so irksome julle , maar julle 2 het my nouuvandag al baie geleer. Ek voel ook soos jy Hester. Soms, as dit van ‘n medeblogger kom, skryf ek graag waaroor hulle vra( wat het van ons blogspeletjies geword?) maar ek kry ‘n koppige steeks streek as ek heeltyd moet skryf wat ander vir my beveel en nie wat ek self voor lus het nie.

  Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s