Toortsie se voelgoedstorie 4 – Tjoklits op ons pad

Connie Cavanaugh vertel in ‘Following God one yes at a time’ dat sy en haar man baie lief is om te stap, maar dat hulle die liefde ook by hulle kinders wou kweek. Haar man sou vooruit draf en op strategiese plekke sjokolade neersit. Die kinders sou dan stap tot by die volgende sjokolade.

Sy vertel hierdie storie om te illustreer dat God dit ook vir ons doen. Hy sit vir ons klein belonings op ons pad. Is dit ‘n nuwe en moeilike pad, is die belonings meer gereeld, raak ons meer gevestig op die pad, is die beloning dalk eers by die eindpunt. Hierdie belonings help ons om gefokus te bly.

Soms mis ons die tjoklit omdat ons dalk van die roete afgewyk het. Soms was ons wel op die regte roete, maar het ons dalk in ‘n ander rigting gekyk en nie besef dat die tjoklit daar lê nie. Soms tel ons die tjoklit ingedagte op en sit dit in ons mond sonder dat ons besef dis ‘n tjoklit wat vir ons neergesit is met ‘n doel.

Soveel keer kry ek ‘n kompliment, iemand kom vir my op, ek kry iets reg waarmee ek hoe lank gesukkel het, iemand vra my raad, iemand ondersteun my onopvallend, en ek besef nie dis ‘n sjokolade op my pad nie! Dis daar vir my gesit om weer moed te skep om voort te gaan, dalk ‘n ander keer om vir my te sê ek is wel op die regte pad, hou so aan.

Wat ‘n heerlike gevoel wanneer ek besef: Hierdie was ‘n tjoklit van God af! Dán loop ek die hele dag met ‘n glimlag om my mond en proe die heerlike, romerige nasmaak.

Kyk uit vir die versteekte tjoklits! Daar’s meer as wat ons dink!

Mooi week!

Toortsie

Toortsie se Bantingboerekos Facebook page

Toortsie se Facebook page

Finesse Blogger van die week

Toortsie by Finesse: Net ‘n bietjie oogkontak

Toortsie’s LCHF Journey 

Toortsie op Pinterest

Advertisements

About Toortsie

'n Flitsliggie wat oral inskyn, ook waar dit soms ongemaklik is... A Toortsie is a small flashlight, like a torch.
This entry was posted in Toortsie se voelgoedstories. Bookmark the permalink.

18 Responses to Toortsie se voelgoedstorie 4 – Tjoklits op ons pad

 1. Margaretha sê:

  Dis baie waar, weet jy, ons mis baie keer die sjokolade op die pad. Ek is bly dat ak vandag hiedie voelgoed storie lees, op ‘n Maandag, aan die begin van ‘n nuwe week. Vandag, en die res van die week, gaan ek uitkyk vir daardie sjokolade en dankbaar wees wanneer ek dit teekom. Lekker week vir jou en dankie vir die volg.

  Liked by 1 person

 2. Kameel sê:

  En vele kere wil God ons as tjoklits op ander se pad gebruik, maar ons is te selfgesentreerd.

  Liked by 1 person

 3. AWETHENTIQ sê:

  Dis ‘n oulike idee! Terloops, gister World Food Day gevier by Harbourview in Simonstad. Het geblog daaroor ook maar wil net sê ek was mooi soet en het net die regte goed geëet. Totdat my sinne oorrompel is deur ‘n meesterlike malvapoeding. Askies, mies! Maar die hele dag was soos versteekte tjoklits om elke hoek en draai. Die dag self was sommer ‘n boks vol.

  Like

 4. Oulik gestel. En ek stem saam, miskien het ons so baie sjokolade gekry, dat ons nie meer waardeer nie …

  Like

 5. AWETHENTIQ sê:

  Reblogged this on Awethentiq® and commented:
  We need those hidden choclolates on our way, feeling good is feelgood stuff we need. First read Toortsie’s post, then this one, to see how a Day Pass on Metrorail had taken us to our own little Wonderland https://goo.gl/hmT4pj

  Like

 6. Dis my ondervinding ook.

  Liked by 1 person

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s