Toortsie se Toeka Tokkel oor opgewonde, opwinding

In opdrag van Scrapydo.

Scrapydo skryf hoe opgewonde die kinders by haar skooltjie soggens is om mekaar te sien, om hulle stories vir mekaar te vertel. Kinderlike opgewondenheid is iets wat ek nog baie voel.

Ek is opgewonde as my kinders iets ouliks of groots of sommer net regkry. Dit hoef nie noodwendig groot te wees nie, soos toe my dogter se koor vir haar boetjies ‘Veels geluk’ sing en die lawwe, opgewonde gesiggies opneem. As my seun sy spilpunt vir my aansit, is ek opgewonde daaroor.  As ek mooi dinge van my kinders hoor, maak dit my opgewonde. Maar nie net my eie kinders nie, enige persoon wat iets regkry wat hulle opgewonde maak, maak my ook opgewonde.

‘n Nuwe baba,  of iemand wat tot bekering gekom het, maak my opgewonde. Soms maak dit my stil bly, soms wil ek jubel en juig. As een van die sendelinge wat ek ondersteun, vertel van ‘n deurbraak, is ek saam met hulle opgewonde.

Groot opwinding in my lewe is natuurlik om die wêreld vol te reis. Min ding is so opwindend soos die klank van ‘n koffer se wieletjies nie! Niks kan die borrel van die bloed in jou are beskryf as jy daar in Kaïro in die stad ry en die volgende oomblik troon die drie piramides bo alles uit nie, of as jy die aand moeg in Parys geland het, deur die strate ry en skielik staan die Eiffel massief en groot daar, meester oor die stad. Ek raak opgewonde as ek die fantastiese kunswerke in die groot, ou geboue sien in Europa, ek kan dit nie help nie, en om nié opgewonde te raak nie, is om ondankbaar te wees. Ek raak opgewonde as ons nie weet hoe die trem of die ondergrondse treine of die busstelsel werk nie en skielik kry ons dit reg en ons is op die trem/trein/bus, iewers heen op pad. Natuurwonders maak my opgewonde, soos die pienk mere in Australië, of die baie water by die Victoria Valle.

Reën maak my opgewonde. As dit goed gaan met ons land se boere, is ek bly.

Ek raak opgewonde as ek die gootheid van die Here ervaar: In die see, in die wind, in die wolke, in die stilte, in die woestyn. Ek raak opgewonde as ek in ‘n droë rivierloop te voet is en sit en kyk hoe twee swartrenosters verwoed voor my baklei, of op die rug van ‘n kameel langs die Rooi See.

Sef 3:17: “Die Here jou God is by jou. Hy is vol vreugde oor jou, Hy is stil-tevrede in sy liefde. Hy jubel en juig oor jou.”

Groetnis

Toortsie

Toortsie by Finesse: Ek en die sosiale media

Toortsie se Faceboekpage

Toortsie se Bantingboerekos faceboekpage

Toortsie’s LCHF Journey

Finesse Blogger van die week. 

Toortsie op die radio

10 thoughts on “Toortsie se Toeka Tokkel oor opgewonde, opwinding

  1. Baie bly jy moes nie eers oor jou vingers getik word voordat jou opgewondenheid lyf gekry het nie 😦 Met jou liefde vir reis lê jou opgewondebheid die wêreld vol!!!

    Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s