Ragel

Ragel is die dogter van oom Koos en tant Ella. Hulle woon in ‘n klein, armoedige huisie in Langstraat in die Kaap. Ragel se pa, oom Koos, is ‘n wielmaker, wat koetswiele maak. Hy is seker die beste wielmaker in die Kaap. ‘n Mens sal hom altyd in sy groot waenhuis kry, besig met koetswiele. Tant Ella is ‘n naaldwerkster. Al die jare het sy nog haar geldjie gemaak met klere wat sy vir mense gemaak het. Hulle is maar arm aan goed wat geld kan koop, maar geestelik is hulle baie ryk. Hulle is Christene.

Ragel moes al op ‘n baie vroeë ouderdom haar ma met die naaldwerk begin help het. Sodra haar lees- en telwerkies klaar was, moes sy help ryg, of knope aanwerk. Soos sy ouer geword het, moes sy ook met die strykwerk help. Dit was vir haar baie lekker en hoe vaardiger sy geraak het, hoe meer het haar ma vir haar die geleentheid gegee om an die fyner dinge aan die klere te maak.

Ragel het ‘n besonderse talent. Sy is besig om groot naam te maak onder die Kaapse vroue, veral hulle wat daarvan hou om iets besonders aan te trek. Wanneer Ragel ‘n tabbert ontwerp en maak, kan jy maar weet daar is iets besonders daaraan, iets anders, iets wat nie alledaags is nie. Soms ‘n bietjie gewaagd, soms net ‘n verandering aan die neklyn, of die kant wat sy op ‘n ander manier vaswerk. Al hoe meer mense kom na Ragel vir tabberts vir spesiale geleenthede, soos balrokke of trourokke. Dit raak al hoe meer prestige om te kan sê Ragel het jou rok gemaak.  Sy is vol bespreek, ‘n mens moet ‘n hele ruk voor die tyd al met haar ‘n afspraak maak as jy net sou dink dat sy jou rok sal maak.

Ragel het ‘n blink toekoms voor haar, dis verseker.

………………………………………………….

Suiwer verbeelding van Toortsie

Toortsie by Finesse: Wanneer God Homself herhaal

Advertisements

4 thoughts on “Ragel

  1. Nou aan my kindertyd gedink. Het help krale en pêrels op trourokke werk. My ma het trourokke gemaak. Maar het definitief nie ‘n Ragel geword nie.

    Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s