Isabella 2

Soos met baie stories, is dit wat soos die einde lyk, nie altyd die einde nie, en net soos op RSG waar almal help om ‘n storie te ontwikkel, gebeur dit in blogland ook!  Danksy Kameel se hulp het die ongelukkige einde van Isabella se verhaal ‘n kinkel in.

Want sien, ons het gedink dat dit struikrowers was wat Isabella se koets voorgelê het, dalk iemand wat jaloers was op haar en haar uit die weg wou ruim, maar dit was glad nie die geval nie!  Nee, ‘n Spaanse edelman wat die Kaap met sy skip aangedoen het, het haar gesien en was onmiddellik verlief op haar. Hy wou haar saamneem Spanje toe. Hy het die storie nie mooi oordink nie en het gevoel dat daar net een uitweg was: Ontvoer haar! Toe die ontvoering misluk, en die ontvoerders nie met Isabella by die skip opgedaag het nie, het die skip maar sonder haar weggevaar.

Roneldo, die Spaanse edelman kon haar net nie vergeet nie. Hy het in ‘n knorrige brombeer ontaard.

Een dag hoor Isabella ‘n klop aan die deur en toe sy dit oopmaak, staan die mooie Roneldo voor haar deur. Sy kon haar geluk nie glo nie. Sy was destyds só verskriklik verlief op hom en kon net nie verstaan waarheen hy verdwyn het net ná haar ongeluk nie. Dit was ook die rede vir haar emosionele toestand en dat sy haar totaal uit die samelewing onttrek het, sy het getreur oor Roneldo en gedink dat sy mans nie kon vertrou nie, want hulle verdwyn sommer net in die niet!

Intussen fluister Seegogga dat daar ‘n boer ook is wat ‘n oog op haar gehad het en gereeld daar gaan inloer het en gekuier het in die sitkamer.

Hierdie keer het Roneldo egter sy planne beter gemaak, lank genoeg in die Kaap spandeer om haar behoorlik die hof te maak en haar te oorreed om met hom te trou en saam met hom in Spanje te gaan woon. Dit was ‘n spoggerige troue en daarna het Roneldo en sy stralende bruid na Spanje vertrek.

Hoe sal Isabella aanpas in ‘n Spaanse herehuis waar die kultuur soveel anders is as in die Kaap?

………

Steeds ‘n verbeeldingsvlug van Toortsie, met ‘n tikkie Kameel- en Perdeby-inspirasie daarby.

Toortsie se faceboekblad

Toortsie se Bantingboerekosboek faceboekblad

Advertisements

About Toortsie

'n Flitsliggie wat oral inskyn, ook waar dit soms ongemaklik is... A Toortsie is a small flashlight, like a torch.
This entry was posted in 26 Kaapse vroue, Toorts se verbeeldingsvlugte. Bookmark the permalink.

28 Responses to Isabella 2

 1. Sug van verligting….dis nou mos hoe ‘n storie moet eindig!😊😊

  Like

 2. 🙂 Elmar Steyn se moses!

  Like

 3. Kameel sê:

  Hoe bly is ek Isabella is weer haar sprankelende self….. en dat die Spaanse edelman haar hand erower het!!!

  Like

 4. Kameel sê:

  Ek gaan nou terugkeer na my eie bybelkarakter toe wat al my breinkrag nodig het. Net vir ‘n titseltjie spice, is daar nie ‘n ouvrou ook in Spanje wat ‘n geheim rondom Roneldo se geboorte weet… en alles wat in daardie gesin gebeur fyn dophou nie.

  Like

 5. Nou toenou, ek kom agter ek het n hele paar stukke van jou oorgeslaan. Hierdie Isabella storie het lekker ontwikkel. Onthou net die Spaanse adelikes is nie mense om sonder handskoene aan te pak nie Die skoonmoeder gaan beslisnie daarvan hou dat haar seun nie met die uitgesoekte dame getrou het nie. Nou is hul nog Katoliek ook so, Of hul gaan huwelik nie erken nie of hul gaan hom onterf omdat hul nie egskeidings aanvaar nie!
  Ek sien jy het nou by my I Scrap 2 ingeskryf- al gewonder hoekom jy nie na my toe terug “pieng” nie as jy scrapydo insit nie.(Dis my vol ou blog)

  Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s