Kameel se sewe skandes

Die dag toe die kameel besluit het om na prinses Senamé se partytjie te gaan, was daar gróót opgewondenheid in die land waar sy woon. Al die diere het die storie vir mekaar vertel. Die donkies het op en af gespring, so bly was hulle. Die olifante het trompetter, die honde het geblaf, die hiënas het gelag, die jakkalse het gedans, want hulle het geweet dat die kameel net die regte een is om te gaan. Sy is baie lief vir dogtertjies en ken baie speletjies wat sy met hulle kan speel.

Die mossies het bly met mekaar gekwetter en het later gesê dis omtrent sewe speletjies wat die kameel kan speel. Die hadidas het dit behoorlik uitgeskreeu. Die swaeltjies het met die blye nuus ver gevlieg, waar die pikkewyne dit gehoor het.

Die pikkewyne kon nie meer lekker onthou wat die sewe goed is wat die kameel het nie. Dit begin met ‘n s. Skoene? … slange? … skulpe? … nee wag! Skandes! Dis sewe skandes wat die kameel het! Hulle was só opgewonde hieroor dat hulle dit dadelik vir die seemeeue vertel het. Húlle het dit opgewonde vir die groen voëltjies bo in die boom vertel. Hulle kon dit net nie lekker verstaan nie, skande is mos ‘n lelike ding? Hoekom sal prinses Senamé ‘n skandelike kameel hiernatoe nooi?

Hulle het toe vir die blou voëltjie op die grond gevra, want hulle weet dat die blou voëltjie die regte antwoord sal hê. Hulle sê hy is wys. Die blou voëltjie het gesê sy dink nie dit sal te lelik wees nie, hulle moet eerder wag en kyk as die kameel opdaag. Dalk is die storie nie heeltemal reg nie. Dalk is dit sewe ander goed wat die kameel het, dalk sewe mooi goed. Hulle moenie hulle te veel daaroor bekommer nie. Prinses Senamé sal mos nooit ‘n skandelike kameel na die eiland toe nooi nie!

Wat sý weer oor wonder, is, hoe sal die kameel in elk geval hier kom? Het ‘n kameel dan vlerke?

Dís waar Annemie die storie gehoor het!

Maar hóé sal die kameel hier kom? Sal sy moet swem? Dis bitter ver? Sal sy dalk op ‘n walvis se rug sit? Of sal ‘n baie groot voël haar in sy kloue vashou? Hoe sal sy hier kom? Sal sy régtig kom?

Toortsie

Na aanleiding van Spokie Sny Spoor se kommentaar hieronder, wil ek net sê dat hierdie storietjie deel is van ‘n lang storie.

  1. Senamé
  2. Coroli
  3. Wameel?
  4. Senamé se partytjie (Kameel het dit geskryf)
  5. Annemie
  6. Kameel se sewe skandes

10 thoughts on “Kameel se sewe skandes

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s