Automattic’s Worldwide WP 5k 2015 – my bydrae

Hello, I am Toortsie and live in the Overberg in the Western Cape. I did my 5k yesterday evening on our farm. As I am Afrikaansspeaking and more comfortable to write in Afrikaans, I shall proceed in Afrikaans.

Ek ondersteun Automattic’s Worldwide WP 5k 2015 wat plaasvind vanaf Maandag 26 Oktober tot Sondag 1 November 2015. Dit kom daarop neer dat jy 5 km sal stap of draf of hop of wat ook al, foto’s daarvan neem en dit kom vertel op jou blog.

My 5 km was nie ‘n plesier nie, die wind het behoorlik gewaai. Ek het egter die laaste tyd nie baie gestap nie en my honnekind het al knorrig begin raak met my. Die foto’s is met my selfoon geneem, en die lig was nie baie goed nie, maar hier is dit:

20151026_182954

Die son op die horison

20151026_183535

Elke donker wolk het ‘n goue rant

20151026_184551

Kraanvoëls in die afgesnyde graan

20151026_184620

Nog voëls in die graan

20151026_185400

Graan beur in die wind

20151026_184757

Voëls beur in die wind. Met die terugvliegslag het dit baie lekkerder gegaan toe hulle kon vryvlieg saam met die wind.

20151026_183457

My getroue ou stapmaatjie geniet dit so om orals rond te snuffel en die ekologie behoorlik te versteur.

20151026_183013

Klippies, klippies, klippies

Het jy nie ook lus om deel te wees van hierdie groot geleentheid nie? Besluit hoe jy jou 5 km gaan aflê, neem die foto’s, vertel wat jy gesien het op jou blog en “tag” die pos wat ek ook getag het. Hier is nog ‘n verwyser na ‘n bloginskrywing hieroor. Dalk is dit sommer goed om beide die bloginskrywings te tag.

Groete

Toortsie

Toortsie se Faceboekblad. 

Toortsie se Banting Boerekos resepteboek faceboekblad

Advertisements

About Toortsie

'n Flitsliggie wat oral inskyn, ook waar dit soms ongemaklik is... A Toortsie is a small flashlight, like a torch.
This entry was posted in Overberg, Verskeidenheid Onderwerpe and tagged , . Bookmark the permalink.

42 Responses to Automattic’s Worldwide WP 5k 2015 – my bydrae

 1. Lekker man. Trots op jou Afrikaanse 5km stap. Hoe lank het jy gestap om 5 te doen?

  Like

 2. Wonderlike wêreld waar jy woon!Ons was so drie weke gelede vir ‘n naweek daar in die De Hoopnatuurreservaat en my hart daar verloor.Sal dalk daaroor blog.

  Liked by 1 person

 3. seegogga sê:

  5 mooi kilometers! Ek weet ni of ek so ver sal maak ni.

  Like

 4. Manewales sê:

  Dis so pragtig waar jy gaan stap het!

  Dit lyk nie of jy die wwwp5k tag reg aan gesit het nie (of wys jou tags nie op jou posts nie). Skree as jy nie weet hoe om tags by te sit nie. Dis ‘n baie handige manier om meer voete op jou blad te kry. WP en google werk mooi saam as die tags orals is.

  Like

 5. Ek sal maklik 5 km stap tussen sulke pragtige lande en berge. Wat ‘n mooi omgewing! Is dit darm veilig Toortsie? Hier in ons plaasomgewings kan jy nie meer sommer net so alleen gaan stap in die Limpopo nie. Dis jammer …

  Like

  • Toortsie sê:

   Relatief veilig.
   Ek sien geen mens nie.
   In die verlede het ek langs die pad gestap, maar deesdae stap ek meer veldlangs. Eintlik, as ek padlangs stap, kom daar die meeste kere nie eers een voertuig verby nie. Maar sekere tye van die jaar ry daar baie vreemde karre, dan bly ek eerder daar weg.

   Liked by 1 person

 6. Kameel sê:

  Nou goed Toorts….. hier is my 5km. Omdat ek sooooooooo ontsettend moeg raak, en die krag sommer soos ‘n kraan wat jy oopdraai uit my uitvloei, het my man besluit ons gaan elke middag ‘n entjie stap. Ons is Rademeyers toe… ‘n natuurreservaat hier naby ons. ‘n Entjie gestap, en woerts weg is my krag…. soos in weg. Met groot gesukkel is ons terug by kar. Volgende dag dieselfde storie. Na vyf minute se stap, en ek gaan sit kaplaks op die grond sonder enige energie om my terug te kry by kar. Besluit ons gaan Rademeyers vir eers los, en sommer pad op stap totdat ek sterker is. Omtrent 75 meter gestap, gebeur dieselfde ding….. energie net weg, en ek sak neer. Daarom was ek hartspesialis toe…. en het hulle al die toetse gedoen. So nee, ek gaan nie die 5km uitdaging aanvaar nie…. nie eers hop-hop of kruip-kruip nie. 🙂

  Like

 7. Mooi wêreld. Ek lief jou hond. Myne moet ek elke dag vir ‘n kilometer of wat saamdra – dis sy oefening! – wanneer ons gaan stao.

  Like

 8. Welgedaan!
  *fluister* dit lyk na ‘n nagmars?

  Like

 9. Jy’s baie gelukkig om so in die mooie natuur te kan stap.

  Like

 10. Die kraanvoels was darem n wonderlike beloning vir jou moeite, Toortsie!

  Like

 11. Okei, jy het my nou aangesteek. Vir jou straf kan jy gaan kyk na my staptog op my blog https://hesterleynel.wordpress.com/2015/10/28/automattics-worldwide-wp-5k-2015-we-went-walkabout/

  Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s