Grense in die volwasse, uitgebreide gesin

Ek is steeds besig met die boek, Boundaries, en sal seker nog ‘n hele ruk besig wees. Elke woord word oordink.

Hoe werk grense tussen ouers en volwasse kinders?

Dis nie net die ouer wat moet terugstaan nie, ook die jongmens wat trou moet besef dat daar nuwe grense is, dat julle as nuwe paartjie julle eie “huisie” gaan begin bou. ‘n Te sterk afhanklikheid/aanhanklikheid met die ouers kan selfs die nuwe verhouding skaad.

Die boek noem ook die probleem waar ‘n nuut getroude man tweede viool speel teenoor sy vrou se pa. Ja, daar ís ‘n besonderse band tussen ‘n pa en sy dogter, maar dit kan soms gevaarlik wees as dit nie reg hanteer word nie.

‘n Regtig groot gevaar is waar volwasse kinders steeds uit hul ouers se sakke leef en nie daarvan los kan kom nie. Ek praat nie van studente nie, maar van jong volwassenes wat al werk, of veronderstel is om te werk. Ja, ek besef werk is skaars, maar ons moet oppas om nie ons kinders se ontwikkeling te strem deur hul afhanklik van ons te hou nie. Netso, jongmens, moet jy keer dat jou ouers hierdeur ‘n tipe houvas op jou kry. Doen jou eie ding, selfs al moet jy met minder klaarkom, en hou die verhouding met jou ouers gesond.

Dan die ding van kinders wat al jare werk, lankal uit die nes geskop moes wees, maar steeds te lekker in ma se hotel bly… die gevaar van verlengde adolessensie is daar… dit kan selfs jou kind se verhouding met ander jongmense kniehalter.

Hy spreek nog baie probleempies aan, alledaagse dingetjies, goed wat dalk op die oog af nie so erg lyk nie…

Ons verhouding met ons volwasse kinders is belangrik, uiters belangrik. Juis daarom moet ons sorg dat ons gesonde grense daar stel, dat ons hul gun om die volwassenes te wees wat hul is, dat ons nie hul huwelike deur ons optrede vertroebel nie. Die belangrikste nóg, ons moet ook HUL grense respekteer, hulle is nou ook volwassenes, wie dinge dalk op ‘n effens ander manier doen as ons. Kom ons gun hul hul lewe, maar hou ons huise en harte wawyd oop, sodat ons liefdevol vir hulle raad kan gee AS HUL DAAROM VRA.

Groetnis
Toortsie

Skakels na die BOEKBESPREKINGS wat ek doen.

Toortsie se faceboekblad.

13 thoughts on “Grense in die volwasse, uitgebreide gesin

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s