Toortsie se Toeka Tokkel oor Skottelgoed

Skottelgoed. Genade! In opdrag van Scrapydo.

Skottelgoed was. Wasgoed was. Bed opmaak. Almal redelik in dieselfde klas. Daardie dinge wat jy doen om klaar te kry, sonder om daaroor te dink, want as jy eers begin dink daaroor, begin tob, dan raak dit ‘n werk, ‘n moeilike werk, wat moeiliker en moeiliker raak by die sekond.

Daar is twee masjiene in my huis waarvoor ek baie keer vir die Here dankie sê, en sou hul breek, sal ek sowaar ‘n bank beroof om ‘n nuwe een aan te skaf as ek dit dan nie sal kan bekostig nie, of dalk bly ek dan ‘n hele week sonder poeding om die geld bymekaar te maak, maar o gits!, ek bly steeds sonder poeding, so dit sal nie werk nie. Die masjiene is my skottelgoedwasser en klere wasmasjien, beslis nie wit olifante nie. Nee, hulle word gebrúík!

As ek in die nag iets oorkom, sal die kans goed wees dat hier dalk nog vuil skottelgoed staan, ek los maklik die aand se skottelgoed vir die volgende dag. Sooo… sou jý dalk dan kom help, ignoreer maar die vuil borde, of anders, was dit vir my asseblief man! Jy hoef dit nie af te droog nie, dit drup sommer droog. 🙂 Maar as dit nie pla nie, los dit sommer, wat.

Groete

Toortsie

Advertisements

About Toortsie

'n Flitsliggie wat oral inskyn, ook waar dit soms ongemaklik is... A Toortsie is a small flashlight, like a torch.
This entry was posted in Toortsie se Toeka Tokkel stories. Bookmark the permalink.

12 Responses to Toortsie se Toeka Tokkel oor Skottelgoed

 1. Kameel sê:

  Jy praat waar van as jy die dinge eers begin bedink. Hier op my oudag begin ek dit wat deur die lewe so normal gekom het, bedink….. not a good idea!!!

  Liked by 1 person

 2. Ag ja wat! Ek los ook soms die skottelgoedjies. Kom ons vat die lewe gemaklik …

  Like

 3. Dis die lekkerste van die inwoning op die Landgoed. Middagete word gekook en skottelgoed word gewas. Dan word die goedjies nog 2X ‘n week ook gewas. Saliger kan dit amper nie

  Liked by 1 person

 4. Hier het ons nie hulp om te was nie.Die onus rus op die huisvrou/man. Samewerking is belangrik maar as jy alleen is moet alles tog maar stelselmatig afgehandel word. Bed word opgemaak terwyl die tee bietjie afkoel, Uitgevee wanneer tweede koppie tee staan en afkoel. Skottelgoed word gewas as die nuus aan is. (Nuus is meestal tog maar dieselfde ou klomp ou nuus) Wasmasjien is ook een van masjiene wat ek dadelik gekry het toe ek hier aangeland het! 🙂

  Like

 5. Terug pieng: Toeka-Tokkel no 39 : Paaie | I scrap 2

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s