Coroli

Op die dogtertjie-eiland, Senamé, is ‘n groot bedrywigheid, want prinses Senamé verjaar binnekort en almal is besig met voorbereidings vir die partytjie. Kameel gaan loer wat daar gebeur, terwyl die stoute Seegogga  op en af spring van opwinding.

Maar Coroli se hartjie is baie seer. Sy het ‘n probleempie. Sien, dis haar hare. Al die dogtertjies op Senamé het sulke mooi, lang hare, hare wat tot onder hulle boude hang. Heel dag is hulle besig om hulle hare mooi te maak, dit te kam of te borsel totdat dit blink in die son. Soms maak hulle linte van palmblare en bind dit in hulle hare. Hulle kan hulle hare op die mooiste maniere vleg. Soms ryg hulle klein skulpies in hulle hare.

Maar sy? Nee. Haar hare krul vreeslik. Hoe meer sy dit probeer borsel, hoe meer staan dit in alle rigtings en kroes dit. Sy is MOEDELOOS! Sy het al ALLES probeer. As sy dit vleg terwyl dit nat is, maak dit net meer kartels. Soms bind sy dit styf om haar kop vas met seegras om te kyk of dit nie wil help nie, maar dit bly net krul en kroes. Soms sit sy dit tussen 2 warm klippe, maar niks gebeur nie. Sy wil so graag mooi lyk vir die prinses se verjaarsdagpartytjie, maar wat kan sy maak?

Vanoggend het sy sommer haar hare onder ‘n waterval gewas en net so gelos en glad nie geborsel nie. Daarná het sy op haar eie ‘n ent gaan stap, die woud in. Sy het sommer net met haar vingers so deur die hare gewoel.

Sy is so diep ingedagte dat sy nie die vreemde woud-dogtertjie sien nie en skrik haar boeglam toe sy die stem by haar hoor: “Hello, wat is jou naam? Sjoe jy het die mooiste hare. Ai, ek wens my hare kon so krul.” Coroli kan haar ore nie glo nie! Kan dit wees dat iemand van haar hare hou, so deurmekaar? “Dis só mooi”, sê die dogtertjie. Sy pluk ‘n blommetjie van ‘n boom af en kom steek dit bokant Coroli se oor in haar hare in.  “Kom, kom kyk hier in die poeletjie hoe mooi lyk dit.”

Coroli kyk en kyk en kyk. Sy kan haar oë nie glo nie. Want, ja, sy lyk regtig mooi, net soos sy gemaak is!! Sy hoef nie soos die ander te lyk nie.  Sy gaan dit altyd net so dra! 🙂

Toorts

5 thoughts on “Coroli

      1. Kameel sal eers iets aan haar eie hare moet doen voordat sy daardie partytjie kan gaan bywoon 😯 Gelukkig lê daar nog heelwat slapies voor……

        Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s