Honeymoon met die Here (3)

By die see het ek gaan swem, in die diep water. Toe ek onhou dis haai territory en seestrome wat intrek, het ek maar so effens meer vlakkies geswem. Ek wou darem nie regtig nou al doodgaan of ‘vermis’ word ‘in action’ nie! My kinders het nog ‘n ma nodig en my man ‘n vrou, al weet hy dit nie!

Ek het lank stukke my Bybel gelees….. nog en nog ….. en Sy geheime wat Hy vir my gefluister het in my joernaal neergeskryf. Veral dìe wat gaan oor hoe Hy my sien en Sy beloftes aan my….Dit was so lekker om alles wat waarheid is net weer te hoor en in te drink…

Ek was soos die hert in dorre streke wat nie genoeg kon kry….van my Abba se Pappaliefde vir my, wat my wil beskerm teen Sy bors en my wil troos en toevou en hoopgee…. en van my Hemelse Bruidegom Jesus wat dink ek is mooi en pragtig, soveel so, dat Hy twirl oor my!!! Sefanja 3:17 wat sê ‘He rejoices over me with singing’ se Hebreus sê eintlik He twirls  (‘warrel vinnig in die rondte’) over me!!  – soos ‘n dogtertjie wat opgewonde is en vrolik is oor die iets! So is Hy oor my……Ek was in trane….

Verder kom wys Hy my toe in Hooglied 2:13,14 hoe graag Hy my gesig wil sien, my stem wil hoor, ‘for your voice is sweet and your face is lovely’ en Hy wil hê ek moet ‘come away with Him’ – soos in privately, intiem, one on one. En dan in 4: 7-9 sê Hy weer hoe mooi ek vir Hom is, hoe graag Hy wil hê dat ek moet ‘come away with Him’ . Want ek het Sy hart ge ‘ravish’, met ‘one look of my eyes’. En in 6:5 sê Hy: ‘Turn away your flashing eyes from Me, for they have overcome Me’……Dit was asof Jesus vir my sê dat Hy smelt as ek na Hom kyk, soos Iemand wat lovesick is…..ek kon dit nie glo dat God so oor my voel nie ……I just wept and wept …

Ek het begin verstaan: ek het nie ‘n cooking clue hoe lief die Here my het nie……

Hy dra my belange op Sy hart, weet van alles en ek is veilig by Hom…..

In die aand het ek my kerse opgesteek, al die ligte afgesit en saam met my Here en Koning  nagmaal en slaai geëet. Toe het ek worship musiek gespeel ‘Will you dance with Me?” En ek het met my lappe voor die Hom gedans ….. en toe mét Hom gedans – op die platdak van die huis.
Ek het gevoel hoe lig die swaar donker wolk van my af. I was dancing on the injustice and the unrighteousness of my own home. And taking back the authority that God has given me as wife and mother.
En ek was vervuld, tevrede….

(vervolg)

5 thoughts on “Honeymoon met die Here (3)

  1. Dit is amazing Bokbaai…… ek het ook so ‘n wegbreek met Jesus en Song of Songs gehad, waar Hy my totaal oorweldig het met Sy Liefde. Dit was nagmaal, lofliedere, en die wonderlikste beloftes vir die toekoms. Praise His Holy Name!!!!!

    Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s