Honeymoon met die Here (2)

Ek was eensaam en uitgebrand en getrou aan ‘n man wat vir jare al homself emosioneel van my onttrek het. En ja, hy het rede vir depressie gehad in die begin. Maar na jare raak mens tog beter? Jy kan tog weer kies om jou leisels op te tel en weer saam met die perde stap, al het jy nog nie moed vir opklim nie?

Ek het vergeet wie ek is. Waarvan ek hou. Wat vir my belangrik is. Ek het gedink ek mag ook nie, nes hy, meer die lewe geniet nie, en het onttrek van sosiale dinge, nooit meer mense genooi nie en ook nie meer selgroep toe gegaan nie. Want hy wou nie mense hê nie. Hulle het hom nog meer bedruk laat voel. Ek’t vergeet dat ek mal is oor mense en lag en vrolik wees, die lewe wil geniet en grappe maak. Ek het vermoed hy’t ‘n buite egtelike verhouding, maar het nog slegter gevoel toe ek besef dat daar niemand is nie! Maw ek het sy liefde en belangstelling verloor teen geen kompetisie nie! I mean that’s even worse!

Ek was OP! Heeltemal op….en baie moeg van alleen sukkel. I needed a break, badly!

Toe nooi die Here my see toe! Sommer so, in my stiltetyd….Stoksiel vrou alleen, vir honeymoon met Hom!! Ek was eers onseker, want nog nooit het ek so iets gedoen nie. Maar die kinders was netmooi weg na ‘n skoolkamp, so hulle sou nie weet of wonder nie……En hoe meer ek gedink en gebid het, hoe meer het ek vrede en totale kalmte gekry daaroor. Ek het geweet ek doen dit nie om hom te spite of seer te maak nie. Ek doen dit vir myself, voordat AL my wiele afval  … Ek moes nuwe strategie by die Here kry. Ek kon nie meer so leef nie.

Pappie kon sy oë nie glo toe ek met my tassie staan en hom groet nie. (Hyt seker eers gedink dis koebaai!) Maar ek’t hom mooi vertel waarnatoe ek gaan en dat ek ‘n break van hom nodig het. Sonder trane, want die was toe al op. Hy weet ek is nie into ‘games speel’ nie, so hy’t geweet dis ernstig. My net oorbluf aangestaar toe ek by die deur uitstap.

My Lofprysing CD’s het kliphard geblêr al die pad tot daar. Ek was skoon opgewonde en vol verwagting……

2 thoughts on “Honeymoon met die Here (2)

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s