Die lekker van grys wees

Die proses van grys word en die aanpassing daarvan, was nogals traumaties. Aanvanklik het ek gesê dat ek nie weer my hare sal kleur nie, net omdat die proses so sleg was en ek nie weer daardeur wou gaan nie. Elke keer wat ek van my vriende sou raakloop wie my nog nie gesien het nie, was daar so ‘n ligte benoudheid in my. In Desember het ek so amper my hare gekleur, toe onthou ek gelukkig dat die meeste mense my nou al gesien het, en dit nie meer saak maak nie.

Nou is ek gewoond daaraan. Almal is gewoond daaraan. Mense maak nie meer opmerkings daaroor nie, so dis net lekker. En ja, dit ís lekker.  Die hantering daarvan is net soveel makliker. As hulle wil staan, kan hulle maar staan, want daar is nie ‘n ander kleur wortels wat uitsteek nie. Ek hoef ook nie vir drie weke met hare te loop wat eintlik al weer gekleur moes word nie. Omdat dit net te duur is en te lank neem, loop jy maar daarmee nie.

My hare is gesond. Ek het van nature droë hare, maar die chemikalië het dit net vererger. Ek moes elke keer “conditioner” gebruik en soveel kere ‘n behandeling, net om dit hanteerbaar te maak. Deesdae gebruik ek dalk een maal ‘n maand “conditioner”. Ek spaar dus nie net op die proses om dit so te kry nie, want dis DUUR. Ek spaar ook op tyd, want dit het 2 tot 2½ uur geneem om my hare so te kry.

Al wat ek kan sê, is, dis LEKKER! Regtig. En dis MAKLIK. Ek kyk nie een dag terug nie. Wel, meer mense sê nou vir my “tannie”, maar wat, daarteen kan ek nie stry nie en dit pla my ook nie. Wat lagwekkend is, is as ek met my grys kop vir iemand tannie sê met ‘n pragtige swart kop! 😉 Maar dit gebeur nou nogals, dis immers mense voor wie ek grootgeword het. Hoe kan ek hulle nou skielik op hulle naam noem?

Voor jy dit doen om jou hare te laat uitgroei, maak seker of jyself gereed is daarvoor. Niemand anders kan dit namens jou besluit nie. Maar as jy besluit om dit wel te doen en jy byt vas…. geniet dit! 😆

Tannie Toorts

20 thoughts on “Die lekker van grys wees

  1. Glad nie. Ek het soms by ‘n oujongnooitannie gebly. en sy het my geleer dat oudword ‘n geskenk van die Here is. Ek weet nie hoekom mense so bevrees is om oud te word nie! Ek geniet elke fase in my lewe voluit.

   Like

 1. Jy is nou net te grys vir woorde 😆 Jammer maar ek konnie die een laat verbygaan nie 🙂 Ek noem dit nou die dag aan my haarkapster… jy en die ok met grys hare… en net daar word sy toe amper grys van skone afgryse dat ek daaraan dink om ook nou grys te word. “Party mense kan, party mense kannie,” sê sy… “en jy (dis nou ek) is definitief een van daardie wat nie kan nie!” Ek verstaan haar punt toe heeltemal, want ek durf nie eers ‘n bietjie grys naby my gesig bring nie, of ek lyk ek soos ‘n wandelende lyk 😯

  Like

  1. maar jy kan darem net te lekker speel met die woord, grys!! 🙂
   Ag wat, elkeen moet maar vir haarself besluit… jy lyk in elk geval goed, sou nooit kon dink dis kleursel nie~!!

   Like

 2. Ek het al my lewe my hare gekleur, tot ek die eerste tekens van grys sien. Toe staak ek kleurdery summier, en raai wat sou ek sien? Ek was eintlik mal oor my eie haarkleur, en dis die kleur wat ek so desperaat probeer regkry het… Ek gee niks om vir my grys strepe nie.

  Like

 3. Sommige velkleur lyk wonderlik saam met grys…. rooi tint in vel(myne) laat my sommer so verlep lyk …wens net ek word oral grys- nou het ek sulke spierwitgrys bokant ore ..nêrens anders nie- seker te veel stories in my lewe te hore gekry.

  Like

  1. Ons almal begin maar by die ore. Oor die gryskleur – ek dink nogals die grys verskil ook van mens tot mens. Ek het nou die dag ‘n tannie gesien wie almal gesê het nie gaan werk met grys nie, en sy lyk STUNNING!

   Like

 4. Ek gee regtig nie om vir grys hare nie. Hulle word gelukkig nie grys soos my Fordjie nie, dit word spierwit en kom al van voor my sesteinde jaar af saam. Tog laat kleur ek my hare, my eie natuurlike skakering, dankie. Minder opmerklik aan die wortels.

  Like

Gesels saam, asseblief!

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s